Torna La Solidària: fira d'entitats socials i de cures

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
SCervià
Estand de Nou Sol a La Solidària Font: SCervià
Estand de Nou Sol a La Solidària Font: SCervià
Creu Roja, també present a La Solidària Font: SCervià
Creu Roja, també present a La Solidària Font: SCervià

Torna La Solidària: fira d'entitats socials i de cures

Autor/a: 
SCervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

​​​​​​​El proper divendres 1 de desembre, la Coordinadora d'ONG Solidàries posa en marxa la segona edició de 'La Solidària. Fira d’entitats socials i de cures' a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt.

Per segon any, la Coordinadora d'ONG Solidàries engega la fira d'entitats socials i cures 'La Solidària', a Salt, a la Factoria Cultural Coma Cros, un espai de trobada entre la ciutadania i les entitats participants. Totes elles són organitzacions que treballen amb els col·lectius més vulnerables de la societat gironina a places, carrers, o dins els mateixos nuclis familiars; però són desconegudes tot i constituir un suport fonamental per a la societat civil i els equips de professionals de l'àmbit social i comunitari, i per a l'administració pública.

El psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, serà l’encarregat d’obrir la Fira amb la xerrada inaugural 'Continuar al costat de les persones quan el món canvia. L'acompanyament socioeducatiu en temps de crisis i pandèmies'. Seguidament, es donarà pas a tres tallers sobre detecció de matrimonis forçats, un altre sobre valors en l’emprenedoria i un tercer, sobre l’acollida d’infants amb discapacitat, que ofereixen Valentes i Acompanyades, Fundació Utopia i ACAPS Girona, respectivament. Al mateix temps, s’obrirà l’espai dels estands de la Fira a la Nau 10 i el Cafè Enxarxa’t, només per a professorat, a la Sala El Teler de l’Ateneu.

A la tarda, després de dinar, serà Sònia Méndez, mediadora familiar, laboral i comunitària, l'encarregada d'obrir la segona part de la fira amb la xerrada 'Com sostenir el dolor aliè'. Es repetirà el mateix format: xerrada, espai d’estands i tallers.

Enguany, les entitats participants en aquesta iniciativa són Creu Roja, Càritas, Casal dels infants, Nou Sol, Fundació Utopia (plataforma educativa), Associació ECCIT, Legki Yakaru, ASOCOLGI, La Nave Va, Valentes i Acompanyades, Azahara ONG, Associació per la cohesió social d'Arbúcies i Món Banyoles.

Per part dels centres educatius, hi participaran els cicles formatius de Grau Mitjà i Superior d’ Animació Sociocultural i turística, Educació Infantil, Integració Social i Atenció a les Persones en Situació de Dependència de l’ INS Montilivi (Girona), FEDAC Sant Narcís (Girona) i INS Vallvera (Salt), així com alumnat dels graus d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

La Solidària facilita que l’alumnat pugui preguntar, escoltar i conèixer de primera mà, el que es trobaran en el seu dia a dia laboral, quan finalitzin els estudis. La Fira vol generar vincles entre estudiants, docents i entitats, dotar d’espais de trobada i coordinació als equips docents i directius que s’acostin a La Solidària per promoure sinergies entre els diferents instituts del gironès, i preparar els èxits d’intervenció i treball comunitari del futur als nostres barris.

Afegeix un comentari nou