Tot a punt per celebrar el Dia Nacional del Tercer Sector

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Suport Tercer Sector
 Font: Canva.
El Dia Nacional del Tercer Sector acollirà un acte central el 9 d'octubre a Madrid. Font: Plataforma del Tercer Sector.
 Font: Canva.
La Plataforma del Tercer Sector treballa per la visibilització i el reconeixement de les entitats del tercer sector. Font: Plataforma del Tercer Sector.

Tot a punt per celebrar el Dia Nacional del Tercer Sector

Autor/a: 
Suport Tercer Sector
Suport Tercer Sector

Resum: 

El 9 d'octubre es commemora el Dia Nacional del Tercer Sector, una jornada per reivindicar la feina del tercer sector, així com visibilitzar i reconèixer la seva contribució a la societat.

El 9 d'octubre se celebra el Dia Nacional del Tercer Sector, una efemèride per fer valdre la tasca del conjunt d'entitats del tercer sector. Aprovada l'any 2022 pel Consell de ministres del Govern d'Espanya, la data va ser impulsada per la Plataforma del Tercer Sector, una associació que representa prop de 28.000 entitats de tot l'estat.

L'acte central de celebració del Dia Nacional del Tercer Sector tindrà lloc a Madrid el 9 d'octubre a l'auditori CaixaFòrum de dos quarts d'onze fins a les dues. El programa de la jornada presentarà, com a activitats destacades, una taula rodona sobre drets i justícia social, la lectura d'un manifest i la intervenció de la ministra de Drets socials i Agenda 2030, Ione Belarra. Per assistir-hi, és necessari omplir un formulari d'inscripció prèviament.

El president de la Plataforma del Tercer Sector, Luciano Poyato, remarca la importància d'aconseguir celebrar, per segon any consecutiu, aquesta jornada: "És essencial comptar amb aquest dia perquè suposa un gran acte simbòlic que reconeix i contribueix a visibilitzar, davant el conjunt de la societat, la labor que les entitats del tercer sector duen a terme a favor de la població".

En aquesta línia, l'associació també valora el Dia Nacional del Tercer Sector com una oportunitat per continuar teixint xarxes per reforçar el tercer sector i, d'aquesta manera, millorar la vida de milions de persones contribuint a la creació d'una societat més inclusiva, equitativa i democràtica.

El manifest del tercer sector

Enguany, la Plataforma del Tercer Sector ha publicat un manifest participatiu i obert a tota la ciutadania amb l'objectiu de construir i consolidar una societat que garanteixi els drets de totes les persones, que sigui inclusiva, que defensi i promogui la igualtat, el respecte a la diversitat i la protecció del planeta.

El document inclou tres demandes fonamentals: aconseguir més i millors drets socials, econòmics, culturals i mediambientals per a totes les persones, promoure el diàleg civil amb els poders i les administracions públiques i avançar cap a un canvi en el model de finançament on les entitats obtinguin fons suficients per assegurar la seva estabilitat i, alhora, donar resposta als reptes socials.

"La nostra meta és assolir un veritable estat social i democràtic, on els drets socials siguin drets fonamentals, protegits i exigibles per a totes les persones a tot el món. Les entitats del tercer sector han de ser considerades interlocutores prioritàries en matèria de polítiques públiques. Cal que es garanteixin els drets i interessos de la ciutadania, fomentant la participació real en els espais de decisió", destaca Luciano Poyato.

Afegeix un comentari nou