Presentació del Dia Mundial del Donant de Sang

Presentació del Dia Mundial del Donant de Sang

Resum: 

El proper dilluns 22 de febrer, la consellera de Salut Marina Geli, presentarà al Palau de Pedralbes els actes previstos pel Dia Mundial del Donant de Sang. Barcelona acollirà el proper 14 de juny la capitalitat mundial de la donació de sang.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a tots els països arribar a una taxa de donacions de 45 donacions per cada 1.000 habitants i any. Catalunya està actualment, segons el departament de Salut al voltant de les 40’5 donacions per cada 1000 habitants i anys, de manera que augmentar el nombre de donants és un dels principals objectius del sistema sanitari català.

Amb el lema “Nova Sang pel Món”, el Dia Mundial del Donant de Sang vol involucrar els més joves (sempre a partir dels 18 anys) i aconseguir que s’iniciïn en la donació de sang voluntària i habitual. Des de la Generalitat s’ha comentat alguna vegada la necesitat d’implicar a tot el teixit associacitiu i voluntari del país en la promoció de la donació de sang.

El Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra cada any el 14 de juny, pren especial importància aquesta vegada ja que Barcelona es converteix en la seu mundial d’aquesta jornada de sensibilització i reconeixement als donants.

La presentació dels actes del es farà el proper 22 de febrer al Palau de Pedralbes. La cita començarà a partir de les 11:30h del matí i hi asistiran la consellera de Salut, Marina Geli, representants del sistema sanitari català i representants de les associacions de donants de sang i sanitàries com Creu Roja.

+ info: www.gencat.cat

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou