Reconeixement a Josep Lluís Cleries

Reconeixement a Josep Lluís Cleries

Resum: 

Com a Presidenta de la FCVS (www.voluntaris.cat), vull agrair la tasca realitzada per la Conselleria de Benestar Social i Família, en el curt període de temps al capdavant de la qual hi ha hagut el Conseller Josep Lluís Cleries.

Com a persona implicada i sensible en el camp social, i especialment en el del voluntariat, només arribar a la Conselleria va voler portar a terme el 2on Congrés Europeu del Voluntariat, on hi va incloure, en una decisió política que l’honora, el 1er Marketplace social de Catalunya, a petició de la FCVS, la qual havia ideat el projecte.
Fer l’encaix de les dues voluntatats va ser àgil i dialogat.

Quan les entitats del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) li varem proposar l’elaboració d’una llei per a preservar el model català de voluntariat, ho va acollir posant tots els mitjans del Departament a l’abast de les entitats per a tirar-la endavant, de la manera més ràpida i senzilla.

Per qüestions lligades a l’aturada d’agenda que l’avançament de les eleccions va suposar, el procés d’elaboració de la Llei encara no s’ha enllestit, però confiem a poder reprendre'l el més aviat possible.

Per tot el que dic, la meva conclusió és que Josep Lluís Cleries en el terreny de l’associacionisme i el voluntariat ha fet una molt bona feina. D’altra banda, ens deixa dues tasques endegades de cara el 2013 que poden ser tot un revulsiu: la Llei del Voluntariat i la segona edició del Marketplace 2013. Tots dos projectes, ben segur, aportaran valor afegit a l’associacionisme i el voluntariat. Justament el que ell volia: construir país a través de la justícia social i de la cohesió.

Moltes gràcies Conseller, per fer costat i creure en les entitats socials i en els seus voluntaris i voluntàries.

Francina Alsina i Canudas

Federació Catalana de Voluntariat Social

Presidenta

Afegeix un comentari nou