7 cites socials imprescindibles per a la tornada de vacances
Comparteix
El setembre és mes de retorns i de programar activitats. Recull de propostes interessants organitzades des del tercer sector social.
La tornada de l'estiu significa per a la majoria d'entitats socials programar les accions fins a finals d'any. Algunes propostes de formació, debat i per recollir aprenentatges per al setembre i octubre són aquestes:
- 'La renda bàsica universal, un dret humà emergent' - 20/09/2023
El Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya organitza la jornada 'La renda bàsica universal, un dret humà emergent' per promoure el debat i aprofundir en el coneixement sobre la Renda Bàsica Universal (RBU). També es vol analitzar l'impacte que pot tenir la implantació de la mesura en les persones en situació o risc d'exclusió social. La jornada és gratuïta i es farà el 20 de setembre al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (carrer Foc, 57, a Barcelona). Cal fer la inscripció.
Hi participaran la presidenta de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Montserrat Tafalla; el professor agregat de Filosofia del Dret a la Universitat Pontifícia Comillas, José Luis Rey; la politòloga, antropòloga i activista de drets humans, Julie Wark, i el doctor en estudis sobre el desenvolupament i docent i investigador a la Universitat de Mondragón, Julen Bollain.
'La renda bàsica universal, un dret humà emergent' és una de les activitats del govern en el marc de la commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.
- ‘Jornada anual FCD’ - 28/09/2023
La Federació Catalana de Drogodependències (FCD) organitza el 28 de setembre la seva jornada anual que porta el títol ‘Una xarxa per a tothom’. Comptarà amb la ponència ‘El context europeu en l’acompanyament de persones usuàries de drogues’, d’Iciar Indave, membre de l’Observatori Europeu de Drogues (EMCDDA), i amb la conversa ‘Integralitat en l’atenció. Cap a una xarxa de drogues inclusiva’, amb les intervencions de la vicepresidenta de la FCD, Maite Tudela, i el membre de la junta directiva de la FCD, Josep Rovira.
La jornada es farà el dijous 28 de setembre, de 8.30 a 14.30 h, al Museu Marítim de Barcelona (Avinguda de les Drassanes, s/n, a Barcelona). Està oberta a tothom, és gratuïta i cal fer la inscripció.
- 'Voluntariat per tothom: Inspirem i acompanyem!' – 30/09/2023
El voluntariat inclusiu serà l'eix central de la jornada 'Voluntariat per tothom: Inspirem i acompanyem!', impulsada per Dincat i que es farà el 30 de setembre al matí al Centre Cívic Joan Oliver 'Pere Quart', al carrer del Comandant Benítez, 6, a Barcelona. La iniciativa, que està oberta a totes les persones que fan voluntariat i a les entitats socials que compten amb persones voluntàries, pretén compartir experiències d'èxit i bones pràctiques.
S'hi faran dos tallers: un sobre com improvisar i saber parlar en públic i un altre sobre el voluntariat inclusiu. La Jornada és organitzada per Dincat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundació AURA, Fundació Santa Teresa i Fupar – LaFACT. La participació és gratuïta i cal fer la inscripció.
#agenda El 30/09, jornada de #voluntariat de @_dincat per a professionals i persones amb #discapacitat intel·lectual i del desenvolupament
— cocarmi (@cocarmi) September 1, 2023
Centre Cívic Pere Quart de Barcelona
Més info i inscripcions
https://t.co/hF8SlSlrIC@Plenainclusion @Taula3sector @voluntaris_cat pic.twitter.com/yvOItURVQJ
- 'Jornada d'Infància, malaltia i mort en l'àmbit educatiu' – 07/10/2023
En el marc del Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia organitza una jornada per donar eines que facilitin l'acompanyament emocional a l'alumnat amb malalties greus i poder donar una resposta adequada en el cas d'una defunció. La primera 'Jornada d'Infància, malaltia i mort en l'àmbit educatiu' es farà el dia 7 d'octubre, al Hub Social (carrer Girona, 34, a Barcelona). També s'hi treballarà la sensibilització i normalització de la mort en l'àmbit educatiu. La Fundació Villavecchia aposta per dotar els centres educatius dels recursos necessaris per respondre en totes les fases de la malaltia d'un infant, incloent-hi el final de vida i l'acompanyament al dol.
La jornada serà de 9 a 14 h i està oberta a tothom, però està pensada especialment per a professionals de l'ensenyament, estudiants de magisteri i personal dels centres educatius. La tarifa és de vint euros i de quinze euros en el cas dels i de les estudiants. Cal fer la inscripció.
- 'Adaptant-nos a les necessitats d'atenció en salut mental a l'adolescència' – 20/10/2023
La reflexió i el debat sobre com es fa l'acompanyament a adolescents amb trastorns de salut mental i a les seves famílies centrarà la jornada que el divendres 20 d'octubre organitza Pere Claver Grup. Professionals del sector sanitari i social hi participaran en formats de xerrades i taules rodones. 'Adaptant-nos a les necessitats d'atenció en salut mental a l'adolescència' es fa en el marc dels actes per commemorar els vint anys del centre terapèutic Casa Jove La Marina, que als inicis es va dir Hospital de Dia.
La jornada, organitzada per l'Institut Docència, Recerca i Innovació, de Pere Claver Grup, està oberta a tothom i la inscripció costa cinquanta euros. Hi ha descomptes per a alguns col·lectius. Per a més informació podeu escriure a info@spcdocent.org. La jornada es farà de 9 a 14.30 h al Palau Macaya, al passeig de Sant Joan, 108, a Barcelona.
- 1a Trobada de Voluntariat Penitenciari – 28/10/2023
El 28 d'octubre es farà a Barcelona la primera Trobada de Voluntariat Penitenciari, un espai de trobada, formació i reflexió en el qual participaran les entitats que fan acompanyaments a les presons de Catalunya. Un dels punts de la jornada serà la presentació del nou grup de treball de voluntariat penitenciari que, sota l'empara de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), organitza la trobada.
S'hi parlarà, entre altres temes, de justícia restaurativa, la percepció social de la presó, les relacions amb l'administració i les migracions. Hi seran presents les entitats Associació Cedre, l'OS Santa Lluïsa de Marillac, Justícia i Pau, la Fundació Sant Antoni Abat, la Coordinadora Contra la Marginalitat de Cornellà de Llobregat i la Fundació Marianao. Serà gratuïta i caldrà fer la inscripció. Es farà el 28 d'octubre, de 9 h a 14 h, a l'edifici de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona).
‼️ Agafa l'agenda de setembre i guarda’t la data.
— voluntaris.cat (@voluntaris_cat) September 1, 2023
28 d'octubre: 1a Trobada de Voluntariat Penitenciari
Les principals entitats de #voluntariat penitenciari i la #FCVS organitzem aquest espai de trobada, formació i reflexió #VolPenitenciari23 https://t.co/dYIWWPkDCR
- 'Congrés Internacional sobre Aporofòbia' – 30,31/10/2023
Barcelona acollirà el 30 i 31 d'octubre el primer 'Congrés Internacional sobre Aporofòbia'. Entre les participants hi haurà la filòsofa Adela Cortina, una de les professionals que més ha estudiat l'aporofòbia, que és, en definitiva, el menyspreu, rebuig o odi cap a les persones en situació de pobresa, especialment cap a aquelles que es troben en situació de sensellar. El congrés està organitzat per l'IQS-URL, la Fundació Pere Tarrés, Càritas, la Fundació Assís, la Fundació Arrels, Esade-URL y Blanquerna-URL. Es farà a la seu de l'IQS-URL, Via Augusta, 390, a Barcelona.
Afegeix un nou comentari