Torna a obrir el Centre d’Acolliment Nocturn

Autor/a: 
Irene Martínez Bueno
 Font:
Font:

Torna a obrir el Centre d’Acolliment Nocturn

Autor/a: 
Irene Martínez Bueno

Resum: 

L’Ajuntament de Barcelona torna a obrir el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències del barri de Sant Martí. Les instal·lacions estaran en funcionament durant els mesos d’hivern per acollir a persones sense sostre.

Per segon any consecutiu els Serveis d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona posen en marxa, en el marc de l’Operació Fred, un centre d’acollida permanent per les persones que pernocten a la via pública. El centre disposa de 75 places i ofereix la cobertura de les necessitats més bàsiques: allotjament, alimentació, dutxes, rober, consigna i atenció social i sanitària.

Es tracta d’un equipament pioner on els Serveis d’Emergència Socials treballen des de l’àmbit de la prevenció oferint una atenció integral a les persones que hi arriben. Es treballa de forma coordinada amb els treballadors socials per poder iniciar projectes d’inclusió social amb els usuaris.

Segons la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, “amb la posada en marxa d’aquest equipament millorem la capacitat de resposta i d’atenció de les persones que dormen al carrer”. El primer any de funcionament del centre es van atendre 611 persones i es van realitzar un total de 5.859 pernoctacions des del 4 de desembre fins al 9 de març.

El dispositiu d’Operació Fred també contempla una segona fase que s’activa quan les previsions meteorològiques preveuen temperatures iguals o inferiors a 0 graus. Aquesta fase suposa el reforç dels equips d’emergència distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre informant-les de la possibilitat d’allotjar-les a l’anomenat Servei d’Estades Breus.

Afegeix un comentari nou