Torna el Projecte Rossinyol a les universitats catalanes

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Torna el Projecte Rossinyol a les universitats catalanes

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Fundació Servei Solidari busca estudiants que s'impliquin en el projecte de mentoria amb infants i joves de fins a 14 anys. L'activitat és, a la UPC, la UB i la UPF, convalidable per crèdits.

Un curs més el Projecte Rossinyol de la Fundació Servei Solidari reprèn la seva activitat. Primer, amb el procés de captació de voluntaris i voluntàries que es du a terme durant setembre i principis d'octubre. Segon, amb l'inici de l’activitat de mentoria als centres escolars, que començarà enguany el 23 d'octubre i s'estendrà fins el maig.

Tres universitats catalanes, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona (UB), reconeixen amb crèdits l'activitat que els estudiants duen a terme amb els infants i joves. La possibilitat de ser voluntari o voluntària, però, és oberta a tot estudiant universitari matriculat el curs 2014-15.

Què és, però, el Projecte Rossinyol? En què consisteix la tasca de l'estudiantat universitari i què n'obtenen els infants que hi participen? En primer lloc, és un programa basat en la mentoria en el lleure que pretén que nens i nenes que provenen de nivells socio-econòmic baixos tinguin una persona més gran al costat que els serveixi de referent, a nivell cultural, lingüístic o educatiu. El curs passat, 38 parelles van ser possibles gràcies a la participació de l'estudiantat voluntari.

Segons explica la coordinadora del projecte a Barcelona, Inma Martin, "compleix amb un doble objectiu". D'una banda, diu, "aconsegueix que aquests nens i nenes puguin conèixer nous móns i noves possibilitats, com plantejar-se anar a la universitat". Afegeix també que l'estudiant universitari entra en contacte amb noves realitats molts diferents a l es que està acostumat a viure". Al següent vídeo es pot escoltar l'explicació sobre el projecte de la veu de la seva coordinadora i els seus participants.

A més, afegeix Martin, el perfil de nen, nena o jove amb què actuen les persones mentores no és el de casos especialment problemàtics, sinó que es dóna que pel seu entorn (falta d'ingressos, falta d'atenció, etc.), les seves possibilitats estan limitades. No s'actua amb casos molt problemàtics, ja que "el mentor no és educador", sinó que la seva tasca és fer costat a l'infant i que es pugui emmirallar en ell o ella.

Qualsevol persona, diu Inma Martin, pot participar en el Projecte Rossinyol sempre i quan hi hagi ganes, vocació per les persones i interès social. Si vols formar-ne part, omple aquest formulari i es posaran en contacte amb tu.

Contingut relacionat:

Universitats i escoles treballen conjuntament per a les oportunitats d'infants i escoles, notícia xarxanet.org

"Els mentors del projecte Rossinyol són un referent que emmiralla i dóna a conèixer al noi altres maneres de fer les coses", notícia catalunya religió

Afegeix un comentari nou