Xarxa Interlabor@: Creu Roja Lleida ajuda a trobar feina a 80 persones

Autor/a: 
Creu Roja Lleida/FCVS

Xarxa Interlabor@: Creu Roja Lleida ajuda a trobar feina a 80 persones

Autor/a: 
Creu Roja Lleida/FCVS

Resum: 

Un total de 80 participants a la Xarxa Interlabor@ de la Creu Roja a Lleida, un programa d’inserció laboral per a població majoritàriament d'origen immigrant, han trobat feina el 2010. Durant aquest període, el programa, que es va desenvolupar a les oficines de Creu Roja a Lleida i Tàrrega, va comptar amb 190 participants, dels quals el 42 % es va inserir al mercat de treball.

La Xarxa Interlabor@, que s’emmarca al Programa Operatiu cLluita contra la Discriminació i està finançada pel Fons Social Europeu, desenvolupa amb les persones participants itineraris personalitzats d'inserció adreçats a la seva incorporació laboral. Per millorar les seves oportunitats d’ocupació, es realitzen actuacions d’orientació, formació i intermediació laboral a mida de cada persona.

Cal destacar la col·laboració de l’Obra Social de la Fundació “la Caixa” i, sobretot, del teixit empresarial de Lleida, ja que malgrat la situació de crisi actual, s'han gestionat ofertes de treball facilitades des de 55 empreses. En aquest sentit, prop de 20 empreses han possibilitat que els participants del programa puguin fer pràctiques no laborals realitzades com a complement a la formació de capacitació professional organitzada des del programa o be com a reciclatge professional. També cal dir que un important nombre de famílies lleidatanes han contractat persones dintre del règim especial de treballadores de la llar.

Pel que fa a les persones participants, la majoria es troben entre els 25 i els 54 anys i un 56% són dones i un 44% homes. En quant al seu origen, cal destacar que el 27% de les persones prové de l'Amèrica llatina, el 26 % de l'Àfrica subsahariana i el 23 % del Magreb. Per altra banda, el nombre de persones amb nacionalitat espanyola que han estat ateses des del programa ha augmentat durant el 2010 fins al 12 % en relació al total de participants.

Per a més informació: 973 27 99 05 o al 626 031 139 www.creuroja.org


Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou