Floracatalana.net

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Floracatalana.net

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Tal i com explica el seu nom, floracatalana.net és un espai web dedicat a recollir informació botànica de Catalunya i també dels usos de les plantes que s'hi poden trobar. Ha nascut i es manté amb el treball voluntari de persones que estimen la natura. De moment, ja conté més de 4.000 referències.

Aquest projecte vol donar suport a aficionats i investigadors que treballen en camps relacionats amb la vegetació en general; i, de forma paral·lela, recuperar i revitalitzar el coneixement popular etnobotànic per tal d'evitar que es perdi definitivament per l'envelliment de les generacions que tradicionalment n'han fet ús.

Ha arribat als 4.012 taxons i més de 18.000 fotografies i poc a poc va cobrint tot el territori català (fins ara aglutina un 70% dels taxons existents a Catalunya). El projecte compta amb diversos col·laboradors de la Catalunya Nord.

Com participar-hi?

L'essència de floracatalana.net és que es vagi construint de forma col·lectiva. De fet, el perfil de les persones que hi col·laboren és molt divers: aficionats i professionals de la botànica, l'etnobotànica i l'educació ambiental, entre altres disciplines, enginyers forestals o agrònoms, agricultors biològics, artesans de tota mena, fotògrafs de natura, mestresses de casa.

També hi participen, entitats naturalistes i universitats catalanes., especialment perquè són institucions que són al darrera de molts col·laboradors.

Fins ara, aproximadament unes 300 persones han alimentat la web, que inclou un grup estable d'unes 30 persones que van compartint regularment el seu treball.

Hi ha moltes maneres de col·laborar-hi, des de comunicar una errada al web, fins a aportar entrades i imatges de noves espècies, fer entrevistes a persones que volen transmetre coneixement sobre usos de les plantes o donar suport en l'organització de trobades de floracatalana.net.

Per més informació, consulteu floracatalana.net, facebook, twitter i diaspora.

Comentaris

Formo part d'una associació d'Amics de la Natura, ubicada a l'Horta de Lleida i estic treballant amb un jardí amb gran varietat de plantes. Una part d'aquestes plantes són plantes utilitzades antigament ja fos per usos tradicionals (flors per festes religioses, ...), usos culinaris,.......M'agradaria de mantenir contacte amb vosaltres, doncs precisament ara tinc una planta de flors grogues, antiga, que no en sé el nom. Estem en contacte. Núria

Hola! m'agrdaria saber si l'activitat de dissabte 21-6-2014 a Montserrast es fa o no.

Gràcies

Bon dia,

Des de xarxanet.org només en fem difusió.

Pots contactar directament amb l¡organització a través del correu electrònic floracatalana@gmail.com

Moltes gràcies

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou