Mobilització antinuclear i en solidaritat amb el poble de Japó

 Font:
Font:

Mobilització antinuclear i en solidaritat amb el poble de Japó

Resum: 

Dijous 17 de març, nombroses entitats ecologistes, ambientals i socials van convocar una mobilització a Barcelona en contra de l'energia nuclear, en record de les víctimes i en solidaritat amb la població afectada.

Considerant la magnitud de la catàstrofe esdevinguda al Japó i la situació actual en què es troben les centrals nuclears i els nous projectes a l'Estat espanyol i també a Catalunya, les entitats van organtizar dues actuacions:

- en solidaritat amb el poble japonès i en record dels milers de víctimes del terratrèmol i tsunami del dia 11 de març es farà el lliurament d'una corona de flors blanques (símbol de dol al Japó) al Cònsul de Japó a Barcelona.

17:00 hores al Consulat del Japó a Barcelona (Av. Diagonal 640).

- per un canvi radical en el model energètic, un decreixement del consum i per l'abandonament de l'energia nuclear i de les energies fòssils. "No ens podem permetre el risc d'un accident nuclear. No podem seguir provocant el Canvi Climàtic. Per una Catalunya 100% renovable".

Concentració a les 18.30 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Les entitats convocants, que han signat un manifest unitari, són: Ecologistes en Acció de Catalunya, REPSOL Mata, Entrepobles, Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització, Recerca i Decreixement, Entesa del Decreixement, Jóvens de les Terres de l'Ebre, Col·lectiu Anticementeri Nuclear de Barcelona, Attac-Acordem, Greenpeace, Funcació Terra, Fundació Nou Horitzons, Enginyeria sense Fronteres, Joves de les Terres de l’Ebre, AVV Can Ricart Ricart, WWF Barcelona, DEPANA, Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear, ADENC.

També s''estan organitzant accions semblants a la resta de l'Estat Espanyol.

Ciberacció per al tancament de les nuclears espanyoles

Greenpeace, a més d'expressar la seva solidaritat amb les víctimes, considera, com la resta d'entitats convocants, que aquesta crisi ha de marcar la fi de l'energia nuclear. Per això, anima a escriure al president espanyol perquè presenti un pla de tancament de les centrals nuclears a l'Estat.

L'organització ecologista també demana al Parlament espanyol un règim de responsabilitat civil il·limitat en cas d'accident nuclear.

Afegeix un comentari nou