biblioteca
Documents d’interès per a les entitats de descàrrega gratuïta.
Un estudi en profunditat sobre la realitat del sector agrari i dels diferents perfils de persones joves que s’hi incorporen. L'objectiu del document és analitzar la informació estadística de les dades oficials i al mateix temps treballar-les amb metodologies qualitatives ha de permetre dibuixar la realitat del relleu generacional al camp català. L'esperit és que aquestata informació actualitzada faciliti als agents i les institucions que donen suport a les persones joves que accedeixen al sector agrari tenir eines per poder prendre decisions en el moment d’incorporar noves polítiques i programes d’actuació.
Per tal d'ajudar a les empreses a l'hora d'afrontar els reptes per elaborar la informació de transparència, aquesta guia detalla els elements principals de la Llei.
L'estudi té com a objectiu principal, disposar d'evidències empíriques, a través d'una mostra ampla de familiars, dins la geografia catalana, sobre actituds, estrès emocional i estratègies d'afrontament davant del trastorn i les seves conseqüències.
L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha realitzat una guia sobre l’ús de les cookies i tecnologies similars emprades per a l’emmagatzematge i la recuperació de dades personals a través d’un terminal (ordinador, mòbil....).
L'aprovació de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència (d'ara endavant, LOPIVI) suposa una gran fita en matèria de protecció als nens, nenes i adolescents a Espanya, que es converteix així en un dels primers països del món amb una legislació d'aquesta índole. Aquesta llei es planteja com a objectiu principal garantir els drets fonamentals dels nens, nenes i adolescents (d'ara endavant NNA) enfront de qualsevol tipus de violència. Tot això, a través d'una sèrie de mesures de protecció integral que abasten des de la sensibilització, la prevenció i la detecció precoç fins a la reparació de danys en tots els àmbits del seu esdevenir diari.
Aquest document explica la recerca qualitativa que sustenta la guia, tracta l'abordatge de la violència a Espanya, posa el focus en els conceptes clau i el canvi de paradigma que comporta la LOPIVI, recull un conjunt d'orientacions per a facilitar als centres d'oci educatiu la creació dels protocols, exposa la figura de la persona delegada de protecció, el seu perfil, designació, dependència jeràrquica i funcions, i se centra en la formació dels monitors, les monitores, els directors i les directores de temps lliure educatiu, així com en la formació específica de la persona delegada de protecció.
Els usuaris de la web catalanoparlants han notat des de mitjans de 2012 que el castellà el contingut preval en els seus resultats de cerca de web orgànica, fins i tot quan és el mateix o continguts similars disponibles en català i que han configurat el seu dispositiu/navegador/compte per prioritzar els resultats en català.
Les preferències d’aquest idioma s’han respectat en el passat, però ara s'ignoren. Els principals proveïdors de cerca web s'han acostat al problema, però s'han negat a oferir una explicació i, finalment, una solució. Només han demanat que el problema es documenti més enllà de la percepció subjectiva dels usuaris.
Per això, l'Aliança per la Presència Digital del Català, a petició del Govern de la Generalitat de Catalunya ha assumit la tasca de proporcionar aquesta documentació sobre la qüestió. Sota la direcció de Fundació.cat, membre de l'Aliança, s’analitzen dades de trànsit web d’unes 600 pàgines web multilingües per tal de rastrejar com el trànsit a les seves versions catalanes ha evolucionat amb el temps respecte a altres llengües.
Arribar a fi de mes s'ha convertit en una tasca difícil. Sense haver curat encara les ferides de la pandèmia, la crisi de preus que experimentem des de fa gairebé dos anys se sofreix de manera diferent entre les diferents llars, afectant especialment els més vulnerables. Entre gener i novembre de 2022, la inflació ha reduït el poder de compra de les llars en pitjor situació un 26% més que el d'aquells amb majors ingressos.
Gairebé el 70% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen esperança de viure pròximament en un allotjament i quatre de cada deu no tenen ningú amb qui comptar. Com més temps passa la persona vivint al carrer, més s’agreuja la seva situació i la manca de sortides. El 19% explica que l’últim lloc on ha dormit és un recurs institucionalitzat.
Ho recull Arrels Fundació en aquest informe, fet a partir de 354 entrevistes realitzades la nit del 15 de juny de 2022.
El disseny i elaboració d'un pla d'igualtat respondrà a diverses fases, de forma successiva i pordenada, otorgant a cadascuna d'elles l'espai, el temps i els recursos necessaris. La fase presentada en aquest document és la primera, la posada en marxa del procés d'elaboració del pla. Contè les qüestions de la comunicació i obertura de la negociació i constitució de la comissió negociadora.
Aquest informe de síntesi (SYR) del sisè informe d'avaluació de l'IPCC (AR6) resumeix l'estat del coneixement del canvi climàtic, els seus impactes i riscos generalitzats, i la mitigació i adaptació al canvi climàtic, basant-se en la literatura científica, tècnica i socioeconòmica revisada. L'avaluació es porta a terme en el context de l'evolució del panorama internacional, en particular, en els desenvolupaments en el procés de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), inclòs el resultats del Protocol de Kyoto i l'adopció de l'Acord de París. Aquest informe reconeix la interdependència del clima, els ecosistemes i la biodiversitat, i les societats humanes; el valor de les diverses formes de coneixement; i els estrets vincles entre l'adaptació al canvi climàtic, la mitigació, salut dels ecosistemes, benestar humà i desenvolupament sostenible. Basant-se en múltiples analítiques de marc, inclosos els de les ciències físiques i socials, aquest informe identifica oportunitats d'acció transformadora que sigui efectiva, factible, justa i equitativa utilitzant conceptes de transicions de sistemes i vies de desenvolupament resilients.