En Martí: un gegant adaptat

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:

En Martí: un gegant adaptat

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El gegant Martí està preparat perquè el puguin portar persones amb diversitat funcional.

Premià de Mar compta amb un gegant inclusiu adaptat per a que el puguin portar persones amb cadira de rodes. En Martí, està dotat amb uns ancoratges extensibles que faciliten que les cadires de rodes de qualsevol mida hi encaixin.

Per a les persones amb discapacitat auditiva, el gegant disposa d'uns pilots lluminosos que s'accionen des de fora i permeten indicar al geganter cap a on ha d'anar. Les persones amb discapacitat visual també poden portar el gegant, ja que aquest compta amb un sistema de megafonia a l'interior que permet seguir les indicacions de direcció i/o ritme que es donen en cada moment des de l’exterior.

La Colla Gegantera de Premià de Mar ha creat aquesta nova figura que substitueix l’actual personatge d’un pescador premianenc inspirat en la llegenda de l’enfrontament amb els pirates amb què es basa la festa major del municipi.

La responsable de materialitzar aquest gegant, que ja balla a les cercaviles des del novembre de l’any passat és la Paula Càmara, una noia amb discapacitat física i psíquica que segueix la colla des de fa temps i que ara, pot ser-ne íntegrament partícep. L’entitat premianenca Segle XXI, que dóna suport a la integració de persones amb diversitat funcional, i la coordinadora de colles de cultura popular de Premià de Mar Debòlit s’han implicat en el procés de naixement del Martí.

Comentaris

Trobo molt interessant l'article, però tambè seria d'agraïr i molt que es publiquès el nom del creador d'aquest Gegant, ja que les persones que creen els gegants son tant o més importants que els qui el porten, perquè sense ells, els Gegants no existirien.

En qualsevol altra obra si no es publica l'autor o no se'l menciona es considera plagi.

La Colla gegantera va encarregar de fer aquest gegant adaptat En Martí i en Jordi Grau, mestre de mestres d'escultors geganters, és qui el va crear.

Afegeix un comentari nou