Augmenta la bretxa de gènere en el sector digital

Colectic
La Comissió Europea mostra la seva preocupació per l'escletxa digital de gènere en l'estudi 'Women in the Digital Age' Font: @GirlsDigitalEU (Twitter)
La Comissió Europea mostra la seva preocupació per l'escletxa digital de gènere en l'estudi 'Women in the Digital Age' Font: @GirlsDigitalEU (Twitter)

Augmenta la bretxa de gènere en el sector digital

Colectic

Resum: 

Les dones europees tenen cada cop menys interès en el sector digital. Així ho afirma la Comissió Europea en el seu primer índex sobre la participació de les dones en l'àmbit digital.

Per primera vegada, la Comissió Europea ha decidit dedicar un estudi a analitzar el sector tecnològic exclusivament des de la perspectiva de gènere i considera que els resultats són preocupants: A la Unió Europea hi ha quatre vegades més homes que dones amb estudis relacionats amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i, des de l'any 2011 a l'actualitat, ha disminuït el nombre de dones que es decanten per l'educació superior en TIC.

L'estudi 'Women in the Digital Age' (Les dones en l'era digital) també assenyala que l'ingrés de més dones en el mercat de treball digital seria molt positiu per a l'economia europea. De fet, podria arribar a suposar un impuls anual del PIB de 16.000 milions d'euros.

Davant els resultats de l'estudi, Mariya Gabriel, comissària encarregada de l'Economia i Societat Digital, ha presentat una sèrie d'accions que es portaran a terme durant els pròxims dos anys, amb l'objectiu d'augmentar la participació de les dones en el sector digital. Les accions se centraran en tres àrees principals:

  • fer front als estereotips
  • promoure les habilitats i l'educació digitals
  • advocar per a més dones empresàries

Hi ha la possibilitat de consultar els resultats per estats membres (l'Estat espanyol es troba en la posició nou del rànquing). L'estudi es realitzarà cada any, per tal que es pugui avaluar si s'està avançant en aquesta matèria.

Comentaris

Hola! Sóc la Claudia i també soc participant a empreses com Topjugando.com que ofereixen al lector una forma més activa de poder conseguir el resultats esperats dins del joc al que juguen.

Jo actualment estic col·laborant en forma de redactora a la secció que hi ha de trucs i se que estan intentant buscar més persones interessades.

Salutacions!!

En el meu cas també col·laboro amb zonaroblox.com, una web de videojocs de roblox. També em dedico a la redacció, en aquest cas de guies sobre els jocs i trucs etc.

Afegeix un comentari nou