Activitats, sortides i campaments: material i recursos per a les entitats de lleure

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Activitats, sortides i campaments: material i recursos per a les entitats de lleure

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

On fan fulards pel cau o l’esplai? On trobar un terreny d’acampada? I una màquina de fer xapes? Descobrim llocs amb valor afegit on trobar tot el que cal.

On trobar un terreny d’acampada?

Campaments i Més: la central de reserves amb més de 100 terrenys d'acampada de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, gestionada per la Fundació Josep Sans, és d’ús exclusiu per entitats de lleure infantil i juvenil. Ofereix la xarxa de terrenys més gran de Catalunya i facilita informació sobre característiques dels terrenys, recursos, solucions i qüestions relacionades amb el món de l'acampada juvenil. Aquest any celebra el desè aniversari. Pots trobar-los al seu web i també a Facebook i Twitter.

Acampada.org: el servei de terrenys d’acampada de la Fundació Escolta Josep Carol compta amb terrenys en diverses comarques. Aquí podeu consultar el catàleg complet de terrenys.

El Flamisell: és un terreny d’acampada propietat de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i gestionat per Acció Escolta de Catalunya. Situat a la Pobleta de Bellveí, al terme municipal de la Torre de Capdell (Pallars Jussà). Per fer reserves cal contactar amb l'entitat.

On trobar una casa per fer una sortida o una formació?

Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC): ofereix 90 instal·lacions associades, amb diferents perfils i orientacions que es complementen. Una pluralitat rica, que configura una oferta àmplia per a escoles, entitats de lleure, associacions, amics o famílies. Des de l’any 1986, l’ACCAC treballa per al reconeixement i la divulgació de les colònies i els valors educatius que transmeten.

Centres Escoltes: són cases amb unes instal·lacions i manera de funcionar d’acord amb els valors de l’escoltisme i el guiatge, on s’hi poden allotjar grups per fer-hi sortides, formacions o altres tipus d’activitats. Funcionen de manera autogestionada pel grup que s’hi allotja, que es fa càrrec de la cuina, neteja, serveis, etc. i disposen d’unes instal·lacions respectuoses amb el medi ambient. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans posen els Centres Escoltes a disposició dels agrupaments i d’altres entitats educatives.

On trobar material per a campaments, activitats i actes diversos?

Brownsea: és una botiga -presencial i virtual- on trobar-hi tot el material necessari per a activitats d'escoltisme, natura i muntanya. També és un bon lloc on encarregar fulards personalitzats, camises, ensenyes, etc. Aquest 2013 han ajustat els preus sense deixar d’oferir un “valor afegit”: promouen l'economia social, els proveïdors locals i la sostenibilitat. Ofereix descomptes per a entitats, minoristes i membres d'associacions relacionades amb l'escoltisme i el lleure.

Stoks didactic: és una empresa familiar creada l’any 1988, dedicada a la venda de material didàctic i educatiu. Però no només tenen joguines: també hi trobareu material per fer activitats de plàstica, mobiliari o una secció de “regalets” per si necessiteu fer petits obsequis.

Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ): és un servei gestionat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) en conveni amb l'Ajuntament de Barcelona. Us poden cedir material d’imatge, so, il·luminació, exposició, vaixella i gots sostenibles, cuina solar... i fins i tot una màquina per fer xapes. Tenen convenis amb organitzacions i empreses a través dels quals podeu aconseguir a molt bon preu materials per a fer espectacles, muntatge de concerts, sonorització d'espectacles, lloguer de lavabos químics, etc. També cedeixen sales per fer-hi reunions i ofereixen assessorament en diversos temes, així com un munt de serveis i recursos més que podeu trobar al seu web.

Afegeix un comentari nou