Curs d’accés a la universitat per a gitanos i gitanes de més de 25 anys

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Curs d’accés a la universitat per a gitanos i gitanes de més de 25 anys

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

12 alumnes participen en un nou curs de formació per l’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Tots ells són gitanes i gitanos que s’han apuntat a aquesta iniciativa promoguda pel Pla integral del poble gitano per preparar les proves d’accés a la universitat que tindran lloc el proper mes de maig.

La segona edició del curs preparatori d’accés a la universitat per persones gitanes majors de 25 anys ja ha començat. En total s’han incorporat 12 alumnes que treballaran en grup fins al maig, moment en que tindran lloc els exàmens. En concret s’estan treballant les proves d’accés a Humanitats i Ciències Socials.

La primera edició d’aquest programa de formació va estar impulsat per Benestar Social i Família i inclòs dins del Pla integral del poble gitano (2009-2013) amb l’objectiu no només d’afavorir l’accés als estudis universitaris de gitanes i gitanos, sinó per fomentar l’augment de les expectatives d’èxit entre els joves i nens gitanos. El Pla neix amb la idea decombatre, des d’una perspectiva global, la situació de desigualtat que pateix la població gitana a Catalunya.

L’actual Pla integral del poble gitano dóna continuïtat a un primer pla desenvolupat entre els anys 2005 i 2008 i incorpora canvis sorgits de la interacció entre diferents associacions gitanes i l’administració. Amb aquest Pla es vol avançar en l’equiparació sociocultural i econòmica del col·lectiu sense que per això perdi els seus trets propis i culturals.

El primer curs, va tenir un gran èxit i es va constatar com una acció de gran importància per orientar les polítiques educatives entre la població gitana i “intentar incidir perquè accedeixin a la universitat, no només que acabin l’ensenyament obligatori” tal i com va declarar Violant Cerveradirectora general d'Acció Cívica i Comunitària.

El curs acabarà al maig i encara poden apuntar-s’hi persones fins el gener de 2013.

Afegeix un comentari nou