Els agents socials de les comarques gironines demanen més places de formació professional.

 Font:
Font:

Els agents socials de les comarques gironines demanen més places de formació professional.

Resum: 

Un manifest conjunt signat per representants sindicals, la Cambra de Comerç de Girona, instituts i associacions vinculades a l'ensenyament demana més places de formació professional a la província de Girona per tal d'adequar-se a la demanda laboral. El manifest s'oposa a la decisió de les administracions que ha anunciat que l'increment de l'oferta a les comarques gironines pel curs vinent serà nul.

El manifest conjunt per reclamar a l'administració que es potenciïn els estudis de formació professional a les comarques gironines l'han signat, fins ara, la Cambra de Comerç de Girona, els sindicats USTEC.STEs, CCOO i la UGT, els instituts Narcís Xifra i Montilivi, la Fundació SER.GI de pedagogia social, la FAPAC, el Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya, la fundació Oscobe i Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS).

El manifest es va presentar en un acte a l'Escola d'Hostaleria de Girona, i es preveu fer-lo arribar a la Generalitat. Les demandes inclouen potenciar la formació professional i que es remodelin aquests estudis mitjançant un pla d'orientació professional, sobretot pel que fa als estudiants d'Educació Secundària Obligatòria. L'objectiu d'aquest pla és que els joves estiguin al corrent dels oficis i els diferents àmbits professionals així com el món empresarial.

Joaquim Bosch, director de l'Institut Narcís Xifra va remarcar que les places que que actualment s'ofereixen en la formació professional, en els cicles de grau mitjà i superior, són del tot insuficients per a determinats estudis, és el cas per exemple del cicle d'auxiliar d'infermeria en que poden donar-se més de 200 demandes per tant sols 30 places.

Els agents socials gironins que han elaborat el manifest van posar de relleu també que la manca d'orientació i informació per als joves fa que hi hagi determinats cicles en els què hi falta demanda i que per contra poden oferir-los moltes sortides professionals.

A més a més, afirmen que amb més i millor formació es pot ajudar a la sortida de la crisi, malgrat "no sembla que se sigui conseqüent amb aquesta afirmació". També consideren del tot necessari que els estudis de formació professional «s'adeqüin a les necessitats socials, educatives, econòmiques i professionals de les comarques gironines», La presidenta de la Fapac, Imma Fuyà, considera que l'orientació ha de començar ja amb els nens de sisè de primària, «perquè puguin conèixer els oficis».

Afegeix un comentari nou