L’11 de setembre, uneix-te a la Via Catalana!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’11 de setembre, uneix-te a la Via Catalana!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’onze de setembre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol organitzar una cadena humana de més de 400km que unirà La Jonquera amb Alcanar. Fins ara ja hi ha més de 150.000 persones inscrites.

L’ANC està preparant, per la Diada Nacional de Catalunya, una cadena humana que unirà La Jonquera amb Alcanar en una demostració que vol ser d’“unitat i de força”, una “Via catalana cap a la Independència”. Per aquest motiu s’està fent una crida a persones i entitats, moviments i plataformes, perquè participi n en aquest esdeveniment.

Per tal de participar en la cadena humana s’ha de fer una inscripció prèvia a través del següent enllaç del web Via Catalana. És necessari i important, tal i com destaquen els organitzadors, inscriure’s per tal d’assegurar la continuïtat de la cadena al llarg de tot el recorregut. Les persones es poden inscriure de forma individual o en grup. Les entitats que vulguin participar poden apuntar-se directament al web de Via Catalana en grups de màxim cinc persones o bé posar-se en contacte amb l’assemblea territorial de l’ANC més propera per tal d’inscriure’s com a grup.

Actualment es compta amb més de 3.300 voluntaris dels quals uns 2.500 són els responsables de cada tram i uns 800 fotògrafs que s’encarregaran d’immortalitzar la cadena humana. Els voluntaris encarregats de coordinar la logística han estat escollits des de les assemblees territorials, però a més a més d’aquestes 2.500 persones que gestionaran la cadena, es calcula que altres centenars de voluntaris s’implicaran en organitzar actes locals, paradetes, barres per l’avituallament, entre altes.

Les inscripcions es van obrir el dia 4 de juliol i en només vint dies ja s’han inscrit més de 150.000 persones. Tot i aquesta important participació encara falten algunes zones de la cadena per omplir. Des de l’ANC expliquen que les zones més dificultoses són “les del sud de Tarragona, per la poca densitat de població i la falta de comarques interiors des d’on desplaçar-hi gent”.

Des de l’organització es demana molta serietat i compromís ja que aquest esdeveniment representarà no només una reivindicació sinó una demostració de força i de capacitat organitzativa. L’hora escollida per començar aquesta cadena humana és les 17.14 del dia 11 de setembre.

Aquesta iniciativa organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana té el suport d’ Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i onze entitats i associacions més que formen part del projecte El Clauer.cat.

Trobareu més informació al web especial de Via Catalana.

Afegeix un comentari nou