L’economia solidària al cau i a l’esplai: recursos pedagògics

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

L’economia solidària al cau i a l’esplai: recursos pedagògics

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Diverses entitats i organitzacions han creat recursos per treballar la banca ètica, el cooperativisme, el comerç just, etc. amb els nens, nenes i joves. T’animes a utilitzar-los?

L’economia social i solidària inclou iniciatives molt diverses, des de cooperatives de consum fins a finances ètiques, des d’horts comunitaris fins a pressupostos participatius. A continuació presentem alguns recursos pedagògics ordenats al voltant de tres temes principals.

Sistema econòmic i banca ètica

  • “Ethica”, joc de taula per a descobrir, conèixer i aprendre l'impacte social i ambiental de les activitats bancàries, les inversions i els negocis.
  • “El preu dels diners”: jocs i recursos (memory, test ètic, tires còmiques...) sobre finances i banca ètica, consultables en línia i elaborats per FIARE.
  • “Que els teus diners pensin com tu”: Guia didàctica amb activitats, on s’analitzen conceptes com el diner, l’estalvi i les entitats bancàries, partint d’elements rellevants relacionats amb el dia a dia dels nois i noies.
  • De consumus a responsabilus: guia didàctica sobre el consum actual i les seves alternatives per preparar activitats amb nois i noies de 12 a 18 anys aproximadament.

Sobirania alimentària i cooperativisme

Comerç just

Afegeix un comentari nou