L’escoltisme francès davant de Charlie Hebdo: el compromís de treballar per la pau

 Font:
Font:

L’escoltisme francès davant de Charlie Hebdo: el compromís de treballar per la pau

Resum: 

Els escoltes musulmans, catòlics, protestants, jueus i laics francesos afirmen conjuntament que “l’única resposta és involucrar-se per millorar la vida en comú”.

Davant de l’atemptat a la revista satírica Charlie Hebdo d’aquest dimecres, la Federació d’Associacions d’Escoltisme i Guiatge Franceses ha redifós un manifest que va elaborar al setembre després de l’assassinat d’un ciutadà francès a mans d’Estat Islàmic.

La Federació, que fa de paraigües de tot l’escoltisme i el guiatge del país, agrupa 5 entitats de sensibilitats diverses: musulmans, catòlics, protestants, jueus i laics. Aquests són alguns extractes del text:

“L’enfrontament que se’n deriva no és una guerra d’Occident contra Orient, d’una religió contra una altra, sinó una guerra contra la fraternitat, l’acollida i l’esperança.”

“Davant l’horror, reafirmem la nostra convicció que l’única resposta és involucrar-se per millorar la viure de forma conjunta i per la construcció d’una fraternitat entre dones i homes de religions i de cultures diferents dins d’una secularitat acollidora per a tothom”

“Especialment volem reafirmar el nostre suport als germanes i germanes musulmans. Ells pateixen avui aquesta situació i el risc d’unir-los a persones que es pretenen coreligionaris. Que l’ocasió que avui se’ns dóna sigui una oportunitat per recordar el nostre compromís amb el respecte a les creences de cadascun: a tot arreu del món els cristians, els jueus, els musulmans, els ateus… encara reben atacs i amenaces.”

Podeu consultar el text complet en versió catalana aquí i en l’original francesa aquí.

També han difós els seus manifestos l’associació escolta musulmana de França (aquí) i la laica (aquí).

Afegeix un comentari nou