Montserrat Carulla premi Ramon Aramon a la Lleialtat Lingüística

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Montserrat Carulla premi Ramon Aramon a la Lleialtat Lingüística

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’actriu Montserrat Carulla rebrà el premi Ramon Aramon i Serra a la Lleialtat Lingüística que concedeix l’Associació Llengua Nacional. L’acte tindrà lloc al Centre Moral i Cultural del Poblenou el dia 3 de maig.

L’Associació Llengua Nacional lliurarà el Premi Ramon Aramon i Serra a l’actriu Montserrat Carulla per la seva trajectòria en defensa i lleialtat a la llengua catalana. L’acte tindrà lloc al teatre del Centre Moral i Cultural del Poblenou, una entitat amb més de cent anys d’història, que a desenvolupat una tasca en els camps educatius , culturals, esportius i d’esbarjo.

El premi porta el nom de Ramon Aramon i Serra, un filòleg català que va fer possible la supervivència de l’Institut d'Estudis Catalans en la clandestinitat després que el regim franquista el fes desaparèixer. El premi Ramon Aramon a la Lleialtat Lingüística reconeix, doncs la tasca d’una persona en la defensa de la llengua catalana arreu.

L’any 2012 el premi va ser atorgat a Pep Guardiola, ex entrenador del Barça, per la dignificació el prestigi internacional que va donar al català.

L’Associació Llengua Nacional treballa des de l’any 1991 per la promoció i el manteniment de la llengua catalana. La seva revista Llengua Nacional és un referent en el camp de la llengua catalana i compta amb la participació de persones de reconegut prestigi dins de la sociolingüística i la lingüística. La revista té com a objectiu afermar la llengua catalana en tots els camps, fomentar-ne la normalització, respectant-ne la riquesa i variants dialectals,

Afegeix un comentari nou