Neix ‘La Gran Pantalla’, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
El film que tancarà el festival és el penúltim documental de l’Agnès Sardà ‘Visages, Villages’ que en francès vol dir cares i llocs. Font: La Gran Pantalla. Font: Font: La Gran Pantalla.
El film que tancarà el festival és el penúltim documental de l’Agnès Sardà ‘Visages, Villages’ que en francès vol dir cares i llocs. Font: La Gran Pantalla.
Les obres que s’exhibiran són de diferents països com Colòmbia, Mèxic, Alemanya, Japó, Itàlia. Font: La Gran Pantalla. Font: Font: La Gran Pantalla.
Les obres que s’exhibiran són de diferents països com Colòmbia, Mèxic, Alemanya, Japó i Itàlia. Font: La Gran Pantalla.
L’objectiu és desmuntar els estereotips que existeixen i promoure un envelliment actiu. Font: La Gran Pantalla. Font: Font: La Gran Pantalla.
L’objectiu és desmuntar els estereotips que existeixen i promoure un envelliment actiu. Font: La Gran Pantalla.

Neix ‘La Gran Pantalla’, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El festival es celebrarà a Barcelona i retrà homenatge a Montserrat Carulla, atorgant a l’actriu catalana el premi honorífic a la trajectòria La Gran Pantalla 2019.

Del proper dijous 6 de juny fins el diumenge 9 de juny, elParlante organitzarà el ‘Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran’als Cinemes Girona.

El festival és totalment gratuït i és el primer espai, a Barcelona, per a la trobada cinematogràfica intergeneracional, projectant pel·lícules i curtmetratges que aborden noves mirades envers les persones grans.

L’objectiu principal és desmuntar els estereotips que existeixen i promoure un envelliment actiu, a través de la reflexió i el debat que inspiren el setè art.

Les obres audiovisuals que es projectaran, a més de tractar l’envelliment, aborden altres temes com el feminisme i el col·lectiu LGBTI, acompanyats d’un cinefòrum per parlar sobre la pel·lícula i la temàtica.

Les obres que s’exhibiran són de diferents països com Colòmbia, Mèxic, Alemanya, Japó, Itàlia, i França i la cerimònia inaugural es realitzarà amb l’obra de Gustavo SalmerónMuchos hijos, un mono y un castillo’.

El film que tancarà el festival és el penúltim documental de l’Agnès Varda Visages, Villages’ que en francès vol dir cares i llocs.

Katherina Harder, directora artística i de programació del festival, explica que “volem tancar el festival retent homenatge a una cineasta que fins als seus 90 anys de vida ha treballat fent cinema amb un grau de reflexió únic i des d’una empatia que destaca en totes les seves pel·lícules”.

Selecció de curtmetratges

El festival també compta amb un secció oficial de curtmetratges que està formada per setze pel·lícules seleccionades entre les més de 200 que s’han rebut en aquesta convocatòria.

“D’aquesta selecció ens agradaria destacar que totes les pel·lícules estan realitzades per directores i directors joves que retraten a persones grans i creen un vincle intergeneracional molt valuós”, assenyala Harder.

La selecció de curtmetratges realitzats a Espanya, Brasil, Argentina i Perú narren des de la ficció, el documental i l’animació la realitat de diferents cultures, personatges i mirades amb molts tocs d’humor.

Premi honorífic a Montserrat Carulla

En aquesta primera edició, el festival retrà homenatge a l’actriu catalana Montserrat Carulla. Se li farà entrega del premi honorífic a la trajectòria La Gran pantalla 2019, en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva dedicació i implicació dintre del món del cinema.

Algunes de les pel·lícules més destacades de la seva trajectòria són ‘Tu nombre envenena mis sueños’, de Pilar Miró, ‘La ciudad de los prodigios’, de Mario Camus i ‘El Orfanato’, de Juan Antonio Bayona.

Entre els seus premis destaquen la Creu de Sant Jordi al 1995, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya al 2008 i el Premi Gaudí d’Honor per la seva trajectòria al 2013.

elParlante

‘La GRAN pantalla’ és una idea original d’elParlante, entitat especialitzada en el disseny, implementació i avaluació d’estratègies de comunicació que treballa, des de Barcelona, en campanyes i projectes educatius i comunitaris per a la sensibilització i la formació de joves i gent gran, a partir de l’ús del teatre, l’audiovisual i l’expressió.

L’entitat fa 10 anys que treballa amb joves de diferents barris de Barcelona i amb gent gran, desenvolupant projectes participatius des d’una perspectiva insterseccional, vinculant diverses sensibilitats en un mateix context.

La interculturalitat, l’edatisme, les relacions intergeneracionals o la diversitat de gènere són algunes de les interseccions que treballa elParlante actualment.

Afegeix un comentari nou