Nadal en companyia

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Nadal en companyia

FCVS

Resum: 

Durant les festes nadalenques, Amics de la Gent Gran mobilitza voluntaris per fer companyia a persones grans, alhora que organitza 13 dinars de Nadal a 11 poblacions catalanes.

Amb l'increment de l'esperança de vida, augmenta també el nombre de persones que viuen soles, molts cops una soledat no volguda. Unes 254.000 persones de més de 65 anys viuen soles a Catalunya, i segons l’Enquesta de Condicions de Vida de la Gent Gran 2006 (IMSERSO-CIS), un 59,2% de les persones grans que viuen soles han expressat patir sentiments de soledat i aïllament.

Aquestes festes nadalenques, de gran celebració en la nostra societat, porten a les persones grans que es troben soles sentiments de tristor, nostàlgia, decaïment i increment de la sensació de soledat.

Per pal·liar aquestes situacions, com en anys anteriors, Amics de la Gent Gran posa en marxa diverses actuacions durant aquests dies de Nadal amb l’objectiu de portar una mica d'il·lusió i alegria a les persones grans.

Centenars de voluntaris i voluntàries lliuraran un regal de Nadal a les prop de 1.000 persones grans que acompanya l’entitat, per gentilesa de la Fundació Claror. Les persones voluntàries també augmentaran el nombre de visites a les persones grans durant les dates nadalenques. Fins i tot, algunes podran gaudir de la taula i el bon ambient en una família voluntària que les acollirà.

Dinar de Nadal

El ja tradicional Dinar de Nadal tindrà lloc el dissabte 19 de desembre i se celebrarà a 11 ciutats diferents de Catalunya, amb un total de 13 dinars: a Badalona, Barcelona (3 dinars), Cambrils, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Vic , Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú). Unes 500 persones grans participaran en aquestes celebracions, acompanyades pels voluntaris i voluntàries que els donen suport durant l’any i els ajudaran en els desplaçaments d’aquell dia.

Durant la celebració del Dinar de Nadal a Barcelona, s'atorgarà el Premi Amics de la Gent Gran 2015, en la seva 6a edició, a l’actriu Montserrat Carulla, per la seva contribució cultural i cívica. Nascuda el 1930, Carulla rebrà aquest guardó també per donar veu a les persones grans i per la seva trajectòria artística. En les anteriors edicions, les persones grans premiades van ser: la il·lustradora Roser Capdevila (2014), l’activista i economista Arcadi Oliveres (2013); Neus Català, lluitadora antifeixista (2012); l'escriptor Josep Maria Espinàs (2011); i el metge i humanista Moisès Broggi (2010).

Donatius i sensibilització

Amics de la Gent Gran ha iniciat la campanya "Ajuda les persones grans per Nadal" per aconseguir donatius i per sensibilitzar la societat sobre l’aïllament social que pateixen les persones grans, especialment durant les festes nadalenques. Aquestes contribucions són decisives per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat.

Afegeix un comentari nou