Gemma Novo: “Vam considerar que aquest premi l’havíem de compartir amb totes les persones associades”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Integrants del Centre Moral i Cultural del Poblenou, amb Gemma Novo a l’esquerra, després d’haver guanyat el premi.  Font: La Dooble
Integrants del Centre Moral i Cultural del Poblenou, amb Gemma Novo a l’esquerra, després d’haver guanyat el premi. Font: La Dooble
Gemma Novo Valls. Font: Centre Moral i Cultural del Poblenou
Gemma Novo Valls. Font: Centre Moral i Cultural del Poblenou

Gemma Novo: “Vam considerar que aquest premi l’havíem de compartir amb totes les persones associades”

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La presidenta del Centre Moral i Cultural del Poblenou explica què va significar per l’entitat participar i guanyar un dels premis de La Dooble.

La segona edició de La Dooble ja és aquí, enguany de la mà de La Grossa. Ja fa un any que les quatre entitats que van guanyar els premis de la primera edició han pogut gaudir-ne. El Centre Moral i Cultural del Poblenou, una entitat històrica de Barcelona que fa més de 100 anys que treballa en els àmbits social, educatiu, cultural, esportiu i d’esbarjo, mantenint les tradicions i impulsant les relacions entre els veïns i veïnes, va guanyar un dels premis.

La seva presidenta, la Gemma Novo Valls, comenta que participar en aquesta loteria era una qüestió de coherència pels ideals de catalanitat de l’entitat, i que davant la sorpresa de guanyar-la no podien fer altra cosa que continuar amb el sentit comunitari i compartir el premi amb les persones associades.

Què penseu de la iniciativa de la Dooble?

Va ser tot un encert que va donar resposta al desig de moltes entitats del país de poder canviar la distribució de paperetes de loteria estatal per loteria de la Generalitat. No ho havíem pogut fer amb la Grossa tal com estava plantejada. La Dooble va ser pensada per donar-nos aquesta possibilitat i el Centre Moral i Cultural del Poblenou s’hi va apuntar amb entusiasme tot i que era un producte nou i desconegut pels nostres socis i per a la ciutadania en general. Al final en vam vendre tanta com l’any 2021 n’havíem venut de loteria estatal.

Quin premi vau guanyar?

En el sorteig que es realitza entre les entitats que vàrem participar en l’experiència inicial de 2022 ens va correspondre un dels premis de 10.000€. La veritat és que no ens ho esperàvem i ens va fer molta il·lusió.

La gosadia de participar en l’experiència pilot va derivar en la distribució de loteria que ha estat econòmicament més beneficiosa en tota la història de l’entitat. Ens hi vam apuntar per patriotisme i la sort ens va somriure amb una fantàstica aportació econòmica addicional a la de la venda d’apuntacions.

Com l’heu aprofitat?

Vam considerar que aquest premi l’havíem de compartir amb les persones associades a l’entitat. En primer lloc, perquè elles havien adquirit les paperetes i ens havien ajudat a vendre’n a través de la seva xarxa de familiars i amics. En segon lloc, perquè la festa patronímica del Centre que cada any celebrem l’últim cap de setmana de gener havia de ser la de la normalitat recuperada després de la pandèmia.

Per això bona part del premi el vam destinar a organitzar una gran festa gratuïta per a totes les persones associades que hi van voler participar, més de dues-centes. Va consistir en un sopar a la nostra sala d’espectacles, seguit d’una vetllada amenitzada amb ball i música en directe a càrrec del grup ‘El Tren de la Costa’.

Recomanaríeu a altres entitats participar en aquesta loteria?

Sí, sens dubte. Creiem que optar per La Dooble és congruent amb el compromís de catalanitat que és una de les raons de ser del Centre i que inspira la nostra actuació en tot moment. És optar perquè els diners recaptats es quedin a Catalunya i es destinin a millorar la vida dels nostres conciutadans més necessitats. Creiem que aquest compromís de catalanitat és compartit per la pràctica totalitat dels ateneus del país i per això esperem que enguany s’afegiran a La Dooble els que l’any passat no ho varen fer.

A més la versió de La Dooble 2023 és molt millor que la de 2022. Loteries de Catalunya va voler conèixer les nostres opinions sobre l’experiència viscuda l’any passat i ha replantejat el sorteig, fent-lo molt més clar i engrescador i també està molt més ben publicitat i amb molta més antelació. Per tant, la venda de La Dooble serà molt més fàcil per a les entitats aquest 2023.

En aquest sentit, enguany la Dooble va amb la Grossa, el que vol dir que amb un únic número es poden guanyar dos premis. Què en penseu?

Em sembla tot un encert. La Grossa és un sorteig arrelat que coneix tothom. És aquell que hauríem volgut difondre en apuntacions però no ho veiem factible perquè la quantitat de diners corresponent a cada número era del tot insuficient i ens semblava inviable. Ara, però, la integració en una mateixa papereta, directament emesa per Loteries de Catalunya, de La Dooble (amb el número de l’entitat) i 2€ a La Grossa (jugats a un número que canvia en cada papereta), creiem que multiplica l’atractiu comercial de La Dooble.

Al mateix temps, La Dooble potenciarà La Grossa perquè aquesta, amb la suma dels dos sortejos, incorporarà les entitats i les persones associades que en vendran les butlletes a la seva xarxa de distribució. I, per descomptat, fer un sorteig públic conjunt i retransmès per TV3 el 31 de desembre és perfecte.

Hi tornareu a participar?

I tant! Ja estem en marxa. Amb entusiasme i orgullosos d’haver participat en la prova pilot de l’any passat, amb totes les dificultats que va comportar. L’experiència de Loteries de Catalunya i la receptivitat envers les opinions de les entitats participants ha permès arribar al plantejament del 2023, que serà tot un èxit. N’estem segurs. Per nosaltres no quedarà.

Afegeix un comentari nou