Música a les persianes del Raval

 Font:
Font:

Música a les persianes del Raval

Resum: 

L'art pot estar present a qualsevol lloc, com ara a una persiana. El 19 d'octubre es farà al barri del Raval de Barcelona una pintada de persianes, amb dibuixos que reivindiquin la música en viu.

Les persianes del Raval adquireixen poc a poc personalitat pròpia. Han passat del gris a omplir-se de colors, de la mà del projecte LiterArt. L'any passat van pintar 50 persianes de comerços del barri amb imatges inspirades en obres literàries emblemàtiques en llengua catalana. Enguany la temàtica serà la música en viu, amb l'objectiu de reivindicar el petit format i la seva proximitat davant la música "enllaunada".

Aquesta nova iniciativa impulsada pel Taller de Músics, el Jazz sí Club i la Fundació Tot Raval, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, consisteix en la pintada de 15 persianes i tres portes de ferro situades als carrers Cendra, Requesens i Príncep de Viana. La convocatòria és per al 19 d'octubre i els/les artistes plàstics, grafiters i il·lustradors/ores que hi vulguin participar hauran d'inscriure-s'hi abans de les 12.00 hores del diumenge 6 d'octubre. La inscripció es pot fer emplenant aquest formulari, tot adjuntant un esbós del dibuix a plasmar a la persiana.

Amb anterioritat, les persianes han estat netejades i pintades de gris en el marc del projecte d'inserció juvenil Ítaka al Raval. Alhora, aquesta acció forma part del Raval Cultural, que vol fer emergir i donar a conèixer els equipaments culturals del Raval i les seves activitats, entre d'altres iniciatives.

La literatura de temàtica marítima, també a les persianes

LiterArt té en marxa un altre projecte per donar color a les persianes del barri. Es tracta de la pintada d'una desena de persianes de comerços i entitats de la zona de Drassanes, com a resultat de processos educatius impulsats per quatre entitats socioeducatives i dos instituts del Raval. Els/les joves plasmaran en aquestes persianes la seva interpretació artística de diferents obres de la literatura juvenil de temàtica marítima.

Aquesta intervenció es realitzarà del 23 al 25 d'octubre, coincidint amb la celebració de Raval(s). El dia 25, com a cloenda, es farà una ruta per veure les persianes, durant la qual els joves explicaran el significat de les seves obres i compartiran l'experiència viscuda.

Afegeix un comentari nou