Darrers dies per sol·licitar llums de Nadal per il·luminar els barris de Ciutat Vella

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
El projecte #RavalKm0 porta vuit anys il·luminant els carrers del Raval i, enguany, vol portar els llums de Nadal a tots els barris de Ciutat Vella. Font: La Traginera.  Font: La Traginera
El projecte #RavalKm0 porta vuit anys il·luminant els carrers del Raval i, enguany, vol portar els llums de Nadal a tots els barris de Ciutat Vella. Font: La Traginera.

Darrers dies per sol·licitar llums de Nadal per il·luminar els barris de Ciutat Vella

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Vols il·luminar el teu balcó, aparador o carrer? Enguany La Traginera cedeix la il·luminació de Nadal a les veïnes com a bé comú urbà.

Estem a mitjans d'octubre i moltes entitats, particulars i comerços estan començant ja a pensar en Nadal. És el cas de la Comunalitat Urbana de Ciutat Vella, La Traginera, que, enguany, cedirà més de cent arcs de llums de Nadal, creats en el marc del projecte #RavalKm0, a persones, entitats, col·lectius o comerços que així ho sol·licitin.

Segons explica Roger Guilemany, membre de l'equip tècnic de La Traginera i de la cooperativa Impulsem, enguany s'han posat els llums a disposició de la ciutadania "per dos motius: com a reivindicació contra l'actual model d'il·luminació de la ciutat i perquè esdevinguin un bé mancomunat d'ús comunitari".

Des de La Traginera es mostren molt crítiques amb l'actual model d'il·luminació nadalenca de la ciutat de Barcelona que, asseguren, "és exclusiu per a les associacions de comerciants i aquesta condició deixa fora a molts altres projectes, allunyant-se de ser un model divers, intercultural o d'iniciatives innovadores". És precisament per aquest motiu que, ara, des de La Traginera es busca que els llums de #RavalKm0 siguin un bé comú urbà, "és a dir, que la comunitat pugui fer ús dels llums durant tot l'any", explica Guilemany, que afegeix que "la intenció és mancomunar els llums i que estiguin disponibles per cedir al Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella".

Per poder sol·licitar un dels llums que La Traginera posa a disposició del veïnat només cal que l'espai on es vol desplegar la il·luminació tingui una mida mínima d'uns dos metres, que doni a l'exterior perquè tothom pugui gaudir de la il·luminació i que la localització estigui al Districte de Ciutat Vella. Les peticions es poden fer a través del següent formulari abans d'aquest divendres, 20 d'octubre. Un cop s'hagin rebut totes les sol·licituds, l'equip motor de La Traginera escollirà entre les sol·licituds per repartir els llums entre els barris.

Fotografies que s’han fet llums

La iniciativa d'il·luminació nadalenca #RavalKm0 neix l'any 2015 "com a resposta a la necessitat d'abordar processos de dinamització social, cultural i comercial dels barris des de la implicació i corresponsabilitat de tots els agents del territori", explica Roger Guilemany, de l'equip tècnic de La Traginera i de la cooperativa Impulsem.

Durant els vuit anys que porta el projecte en marxa, s'han creat més d'un centenar d'arcs de llum basats en fotografies de veïnes dels diversos barris de Ciutat Vella. Segons comenta Guilemany, això fa que siguin molt més que llums, sinó que "són històries, són persones i veïnes que, a través de les seves fotografies, han quedat immortalitzades en aquestes llums".

#RavalKm0 és el fruit de la feina col·lectiva de diferents entitats, institucions i comerços, sobretot localitzats al barri del Raval, que han treballat plegades per "construir i aplicar una filosofia socialment responsable, fomentant una producció sostenible, local i de proximitat de forma comunitària".

Les persones, entitats o col·lectius interessats en la proposta tenen fins a aquest divendres per sol·licitar els llums. Des de l'equip motor de La Traginera es contactarà a les persones seleccionades abans de finals de mes i la cessió dels llums tindrà lloc entre els dies 23 de novembre i 6 de gener. Per a més informació, es pot contactar a l'equip de La Traginera escrivint un correu a l'adreça espaiscomuns@latraginera.org.

Afegeix un comentari nou