Òmnium trenca tòpics d'immigració a l'Anoia

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Òmnium trenca tòpics d'immigració a l'Anoia

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Sota el titol "Tots som de casa / Igualada i la Conca d'Òdena per la convivència" Òmnium Cultural engega una campanya de conscienciació pels veïns d'aquesta zona de l'Anoia per trencar tòpics sobre la immigració i afavorir la convivència.

"No paguen impostos", "Són els causants de la crisi", "Abusen dels serveis socials"... Segur que tothom ha escoltat alguna d'aquestes frases referides als immigrants en converses de carrer o, fins i tot, dins de casa. Tòpics estesos sobre la immigració que Òmnium Cultural a l'Anoia ha decidit desmentir a través d'una campanya directament dirigida als veïns de la Conca d'Òdena.

La decisió de realitzar la campanya en aquesta zona característica d'Anoia no és gratuïta, doncs es tracta d'un dels indrets de Catalunya amb una taxa d'atur més elevada. Una circumstància que normalment comporta un desenvolupament de moviments xenòfobs que Òmnium vol tallar de socar-rel.

Per aquest motiu s'ha editat i distribuït el llibret "Tots som de casa", que s'ha distribuït directament a totes les llars de la zona. Dins la publicació Òmnium compta amb la col·laboració dels diferents agents civils de la zona per donar resposta a cada un dels tòpics exposats. Així es pot llegir des dels arguments del president de la Unió Empresarial d'Anoia, Ramon Felip, als del mossèn de Santa Margarida de Montbui, Josep Maria Pujol.

Aquí podeu accedir directament a la pàgina de Facebook "Tots som de casa".

Afegeix un comentari nou