Seguiu en directe el Fòrum La Primavera de les Associacions

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Seguiu en directe el Fòrum La Primavera de les Associacions

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Nous finançaments, alternatives per superar la recessió econòmica, la reforma de la Llei de Mecenatge, el fundraising o la banca ètica, seran els temes de debat de la Primavera de les Associacions. Si no us heu pogut inscriure, no us preocupeu: les ponències i actes també es podran seguir en directe a través d'internet.

Avui, divendres dia 1 de juny, comença el 18è Fòrum Primavera de les Associacions, un espai de trobada i intercanvi de coneixements i experiències sobre temes d’actualitat i de gran importància per a les associacions. Enguany, el tema central és la nova perspectiva de finançament del món associatiu. Les formules del fundraising, la banca ètica o el mecenatge, es perfilen com el futur del finançament associatiu en un context de crisi econòmica que dóna poc marge de maniobra a les entitats socials i culturals.

El Fòrum començarà amb una Taula Rodona amb el títol “El mecenatge: llums i ombres per a les associacions”. En aquesta, intervindran Carlos Campuzano, diputat al Congrés per Convergència i Unió, que està impulsant una reforma de la llei de mecenatge; Elena Lauroba exdirectora de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat i professora de Dret Civil de la UB; i Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya que, com a representant de més de 150 entitats de tot el territori pot parlar amb criteri de les dificultats i solucions dels ateneus alhora de cercar finançament en aquests moments de recessió econòmica.

El dissabte dia 2, el Fòrum s’estructurarà en dues parts. La primera, una conferència sobre els reptes i oportunitats per al finançament associatiu, a càrrec d’Irene Borràs, experta en màrqueting, finançament i comunicació d’organitzacions, que parlarà de les causes i les alternatives per tal de diversificar aquest finançament.

Les experiències són, moltes vegades la forma més eficaç d’explicar un concepte; per aquest motiu, la segona part de la jornada consistirà en un “speakcorner” on s’exposaran 3 experiències relacionades amb el treball en xarxa, la banca ètica i la captació de fons a través de la xarxa.

Les xarxes socials també estaran presents en aquesta divuitena edició del Fòrum La Primavera de les Associacions. Es podrà seguir a través de l’etiqueta #18forum de Twitter i en directe per una retransmissió que s’activarà a les 18.00 en aquest enllaç.

Per veure el programa detallat, feu click aquí.

Afegeix un comentari nou