Catalunya participa al Mundial de Futbol de Carrer de Sao Paulo amb un equip format per castellers

 Font:
Font:

Catalunya participa al Mundial de Futbol de Carrer de Sao Paulo amb un equip format per castellers

Resum: 

L'equip que representarà Catalunya al Mundial de Futbol de Carrer que se celebra a Sao Paulo de l'1 al 13 de juliol estarà format majoritàriament per joves castellers.

En aquest Mundial, on hi participen joves de 17 a 21 anys d'arreu del món, l'objectiu no és competir, sinó compartir les preocupacions que afecten als joves de tot el món per tal de conscienciar-los i fer-los partícips de la realitat del seu entorn.

Per aconseguir-ho, es fa servir la metodologia del futbol en tres temps: un primer temps en què els joves discuteixen les normes del partit (ja que no es valoren únicament els gols); un segon temps que és el partit pròpiament dit; i un tercer temps de debat entre els participants sobre com s'ha desenvolupat el partit. Aquesta metodologia de és molt practicada per diverses entitats llatinoamericanes, les quals veuen el futbol com una eina per a la resolució de conflictes entre bandes juvenils, com un espai d'aprenentatge juvenil per a convertir-se en futurs líders comunitaris o com un espai de reflexió de com transformar la realitat i el context que emmarca als joves.

Pels valor que promou aquest espectacle, i de forma excepcional, els joves que representaran Catalunya en aquest Mundial són més castellers que no pas futbolistes. Així, dels 10 integrants del grup que anirà a Sao Paolo, set són castellers de colles universitàries. Amb la seva presència, es vol donar a conèixer els castells per la seva vessant tradicional, cultural i festiva, però també per ser un espai de cohesió social.

De retruc, s’organitzarà un assaig casteller a un dels parcs de Sao Paolo obert a joves dels cinc continents, així com un castell per a la jornada final on es pretén que hi hagi joves de fins a 24 països diferents a la pinya.

L'experiència d'aquests joves castellers catalans es pot seguir a través del hashtag #Castellersabrasil.

Afegeix un comentari nou