Joan Triadú presenta "Textos i pretextos de pedagogia", un llibre sobre el seu compromís amb l’educació

 Font:
Font:

Joan Triadú presenta "Textos i pretextos de pedagogia", un llibre sobre el seu compromís amb l’educació

Resum: 

L’obra que ha estat publicada per la Institució Cultural del CIC, la Fundació Lluís Carulla, Eumo Editorial i l’Associació CIC, serà presentada el proper dilluns 18 de gener, a les 19 h, a la Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC (Via Augusta 205, Barcelona). A més de les quatre entitats que han participat en l’edició del llibre, també hi intervindrà l’autor, Joan Triadú.

El proper dilluns 18 de gener, a les 19 h, es presenta a la Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC (Via Augusta 205, Barcelona) el llibre “Textos i pretextos de pedagogia 1938-2008”, de Joan Triadú.

L’acte comptarà amb la participació d’Enric Masllorens, director general de la Institució Cultural del CIC; Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla; Montserrat Ayats, directora d’Eumo Editorial, i Francesc Torralba, director de l’Associació CIC. A més de les quatre entitats que han participat en l’edició del llibre, també hi intervindrà l’autor, Joan Triadú.

El volum reprodueix diversos escrits de Joan Triadú en què mostra la seva preocupació per l’ensenyament a Catalunya. La majoria són textos, com explica el mateix autor, “que eren resposta a incidències d’una època llunyana, i altres, en bona part, encara actuals. Perquè la permanència de certes idees, en pedagogia, és més important que pretendre adaptar-les als anomenats signes del temps”.

Triadú comenta cadascun d’aquests textos publicats anys enrere des de la seva perspectiva actual. I això és el que anomena pretextos. En aquests textos i pretextos, l’autor parla d’Alexandre Galí, de Pau Vila, de Carles Riba, d’Artur Martorell, de Ramon Fuster, de Joaquim Vilà i Folch, de Francesc Flos i Calcat, de Josep Pallach, però també de la llengua, del model educatiu català, de la tasca dels professors i de la seva formació, i del paper crucial de la lectura en la formació.

Tal com explica al pròleg la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla: “És un llibre ple d’evocacions, de reflexions serenament construïdes i d’experiències concretes que ens parlen de la seva manera de ser, però hi batega, a més, amb nitidesa un missatge que va més enllà del record, adreçat als qui segueixen el camí emprès, una invitació a refermar el goig i la passió d’ensenyar, malgrat els reptes renovats del present”.

Afegeix un comentari nou