L'art que genera canvi social, protagonista a Mataró

 Font:
Font:

L'art que genera canvi social, protagonista a Mataró

Resum: 

Durant aquesta setmana Mataró acull la vuitena edició de la Mostra d'Art Social, que dóna cabuda a manifestacions artístiques que estimulen i afavoreixen canvis en l’àmbit social.

El teatre fòrum, la dansa fusió, concerts diversos, projeccions de documentals i presentacions de llibres són els ingredients de la 8a Mostra d'Art Social de Mataró, que té lloc del 2 al 8 de març i pretén ser "un petit aparador d'experiències i un espai on trobar-se i reflexionar junts".

L'Associació Taller d'Idees, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través de l'art i la teràpia, i la Casa de la Música de Mataró organitzen la mostra, que en cada edició aplega més de 50 associacions de diferents àmbits d'acció i disciplines. L'eix vertebrador sempre ha estat l'art social, que entenen com "aquelles manifestacions artístiques en què una de les seves finalitats sigui estimular i afavorir canvis en l'àmbit social". Així, l'edició d'enguany acull accions i activitats molt diverses.

Dimarts 3 i dimecres 4 de març, per exemple, el protagonista serà el teatre fòrum, una tècnica de teatre social creada per Augusto Boal i que convida el públic a participar i buscar respostes alternatives als conflictes socials representats. Dimarts 3 de març a les 17.00 hores, la sala Clap acollirà l'espectacle "Andante" i dimecres 4, a les 17.30 hores, serà el torn de la companyia Nus.

El programa del dimecres es completa amb la presentació del llibre "Fa deu anys que vaig arribar i encara no sé on és casa meva" i del documental "Five days to dance". El primer recull les veus de joves immigrats que participen al Casal del Infants al barri del Raval i el segon mostra una experiència de dansa portada a terme amb un grup d'adolescents.

El dijous l'entitat Fupar, que ofereix acompanyament i suport integral a la persona adulta amb discapacitat intel·lectual, representarà l'obra de teatre musical "A trenc de l'alba". I el divendres hi haurà un espectacle de dansa fusió i un concert dramatitzat.

Dissabte 7 es realitzarà una acció per donar visibilitat i recaptar fons per a l'espai Can Fugarolas, una proposta que pretén rehabilitar l'edifici en desús Can Fugarolas de Mataró. Aquest espai acull iniciatives socials, culturals, artístiques i de barri, de diversos col·lectius, que seran els encarregats d'oferir un espectacle de circ i altres disciplines artístiques obert al públic, el dissabte 7 de març a partir de les 19.00 hores.

La mostra tancara les portes el diumenge amb la projecció del curtmetratge "Booleecy" (presentat als premis CADI d'aquest any i nominat al millor guió, actor i actriu), la representació de l'espectacle 10+1, a càrrec de la Companyia de Teatre la TRIBU, i el "Discconcert" amb Zona VX.

Comentaris

Gracies per aquesta iniciativa.

Jordi vinils

Afegeix un comentari nou