La capitalitat de la sardana a Calella escalfa motors amb un curs de monitors

Autor/a: 
Àlvar Andrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La capitalitat de la sardana a Calella escalfa motors amb un curs de monitors

Autor/a: 
Àlvar Andrés

Resum: 

El termini d’inscripció al curs acaba el proper 27 de setembre i se celebrarà durant els propers mesos a Callela, propera capital de la sardana.

Del 4 d’octubre al 20 de desembre, cada dissabte de 9.30h a 13.30h del matí s’impartirà a la Fàbrica Llobet - Guri, a Callella, un curs de formació de monitors de sardanes. Els interessats cal que facin l'inscripciós’inscriguin abans del 27 de desembre. L’acompliment del curs ofereix, d'una banda, l'obtenció del carnet de monitor confederat i, de l'altra, la inclusió a la borsa de monitors de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Com els organitzadors matisen cal ser major de 16 anys i saber comptar i repartir i, esclar, ser un aficionat a la sardana. L’organització del curs recau en l'Ajuntament de Calella en col.laboració amb l'Agrupació Sardanista de Calella i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Calella, capital de la sardana 2015

El curs és una de les primeres iniciatives que s’engloben dins la propera capitalitat de la sardana, que passa el relleu de Barcelona a Calella. Al llarg del proper any vinent un ambiciós programa festejarà i impulsarà la dansa catalana. La proclamació serà el 14 de març del 2015, al far de Calella. Acte al qual continuarà una audició de sardanes a la plaça de l’Ajuntament, així com la inauguració de l’exhibició retrospectiva de la sardana, en coordinació amb Foto Film Calella, que tindrà lloc a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell, entre d'altres actes.

A partir del segon trimestre de l'any vinent la sardana serà protagonista a tot el municipi de Calella, que agafa el compromís d’impulsar-la i projectar-la. Amb el curs de formació de monitors de sardanes es començaran a escalfar els motors per a tots aquells interessats en l’ensenyament de la sardana. Això sí, s'hauran d'inscriure abans del proper 27 de setembre.

Afegeix un comentari nou