Nou impuls a la promoció del cinema en català

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística
 Font:
Font:

Nou impuls a la promoció del cinema en català

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística

Resum: 

Un portal de cinema amb noves prestacions i una nova imatge del CINC, Cinema Infantil en Català, que enguany es du a terme a 37 localitats catalanes.

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ofereix noves prestacions des del portal de Cinema en català, que recull l’oferta disponible, tant pel que fa a la producció pròpia com a les pel·lícules doblades o subtitulades. També ha donat un nou impuls al programa CINC per fomentar el consum de cinema infantil en català, amb una nova imatge corporativa i canvis en l’oferta per arribar a més espectadors.

El portal incorpora des d’ara informació sobre la versió de cada sessió cinematogràfica (VO,VD, VOSC), ofereix dades obertes per a la redifusió de la informació i una imatge gràfica més atractiva. També guanya presència a les xarxes socials amb un nou canal a Twitter (@cat_cine), que s’afegeix a la pàgina Facebook Cinema en català, amb gairebé 10.000 seguidors. Així mateix, obre també una via de contacte amb programadors i exhibidors perquè puguin trametre informació actualitzada sobre l’oferta de cinema en català.

Des del portal, s’accedeix directament a la pàgina del CINC, amb tota la programació de cinema infantil de reestrena en català arreu del territori. Aquesta oferta es presenta enguany amb una renovada imatge gràfica, especialment atractiva per als infants. El CINC, programa impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes, inclou en aquests moments una quarantena de pel·lícules a 37 localitats, que s’aniran ampliant al llarg de l’any.

L'objectiu del CINC és potenciar l'hàbit de veure pel·lícules en català entre els infants, gràcies a una programació atractiva, una política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori. Des del seu inici, l’any 2001, fins a l’actualitat, el programa ha comptat amb més de 500.000 espectadors.

Portal de Cinema en català

Programació del CINC

Nota de premsa

Afegeix un comentari nou