Què t'hi jugues? Reivindicant el carrer com a espai de joc i aprenentatge

 Font:
Font:

Què t'hi jugues? Reivindicant el carrer com a espai de joc i aprenentatge

Resum: 

Dissabte 12 de novembre, l'associació cultural Xankikipugui reivindicarà el dret de tots i totes a fer ús del carrer com a espai de joc i aprenentatge. I ho farà de la millor manera possible: Jugant! T'hi apuntes?

El Festival de jocs populars i tradicionals Què t'hi jugues? es durà a terme el 12 de novembre al Parc del Clot (Barcelona), amb la col·laboració de la Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa i dins dels actes de la Festa Major d'aquest barri.

Mostrar, conservar i difondre els jocs tradicionals i populars catalans com una part important del nostre patrimoni social i cultural és l'objectiu del festival, que, a més a més, vol crear un espai de trobada entre veïns i veïnes a partir dels jocs de carrer.

Des de les 10:00 hores del matí i fins a mitjanit, el festival oferirà una mostra de jocs de Catalunya i també d'altres parts del món, on es podrà jugar i competir als tornejos. Entre d'altres, es podrà participar a la Olimpíada popular de jocs, en què els/les participants hauran de superar reptes reptes provinents de jocs tradicionals com ara: pedra paper i tisora, estirar la corda, el mocador, curses de sacs i de pedres, xarranques, bitlles catalanes, la ferradura, saltar la corda...

També hi haurà una exposició de baldufes i diverses exhibicions. Al migdia es farà un dinar popular i a la nit Jocs de taverna, amb campionat de Morra ( joc mariner que es conserva a les terres de l'Ebre, amb equips convidats de la zona), la granota i "polsos".

Recuperar jocs tradicionals i passar una bona estona, aquesta és la proposta que et fa l'associació cultural Xankikipugui per a dissabte 12 de novembre!

Afegeix un comentari nou