Tret de sortida a la Capital de la Sardana 2015

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:

Tret de sortida a la Capital de la Sardana 2015

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Calella esdevindrà seu d’un any d’actes destacats vinculats a la dansa catalana reconeguda internacionalment.

Després d’Arenys de Munt (2013) i Barcelona (2014), Calella es proclamarà Capital de la Sardana aquest 2015. Com les seves precedents, el municipi del Maresme esdevindrà seu d’un any d’actes destacats vinculats a la dansa catalana per excel·lència. Serà el cap de semana del 14 al 15 de març quan la ciutat assumirà el repte i donarà inici a la festa.

L’emblemàtic Far de Calella serà, dissabte, 14 de març (11h) l’espai que acollirà a l’oncòleg i investigador Carles Cordón, encarregat de llegir el pregó de proclamació oficial. El seguirà l’estrena de la sardana “Calella, capital de la Sardana 2015”, composició original de Jordi Feliu, seguida de la interpretació d’Els Segadors. La nova sardana de Feliu serà interpretada de nou, a la 13h del migdia, de la mà de la nova cobla Capital de la Sardana, a la plaça de l’Ajuntament. La melodia serà ballada juntament amb altres estrenes de sardanes originals dedicades a Calella i escrites per Francesc Cassú, Jordi Molina, Enric Ortí i Marc Timón.

El certamen també comptarà amb instantànies pròpies que es podran veure a la sala d’exposicions municipal de l’Ajuntament Vell a partir de les 18.30h. Posteriorment, a les 20h, es farà un mapping (projecció d’un muntatge audiovisual a la façana) de l’Ajuntament fet amb la col·laboració de Foto-Film Calella i de Jordi Paulí, tenora solista.

La nit de dissabte la música seguirà a l’ambient amb l’espectacle “Paraules d’amor amb la Big band & Cobla Capital de la Sardana i les veus de Laura Simó, Xavi Casellas i Gemma Abrié. L’espectacle s’estrenarà a les 22h a la Fàbrica Llobet-Guri i el preu de l’entrada a taquilla serà de 10 €, 8 € si és anticipada.

La jornada següent, diumenge 15 de març, començarà a les 11h a la plaça de Conrad, amb una animació gratuïta adreçada a infants, a càrrec de Jaume Barri i els músics de la cobla Xica. A les 12.15h a la fàbrica Llobet-Guri, arribarà un dels plats forts del cap de semana amb l’estrena de l’espectacle audiovisual “Calella, capital de la Sardana: una retrospectiva amb mirada al futur” amb la cobla Capital de la Sardana, dirigida per Francesc Cassú. El preu serà també de 10 €, dos menys si es compra per endavant.

L’art de la sardana seguirà difonent-se a Calella al llarg de tot el 2015, amb un ampli programa d’actes impulsat per l’Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb l’Agrupació Sardanista de Calella i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Afegeix un comentari nou