Un espectacle aeri per inaugurar la Capitalitat de la Sardana d’Arenys de Munt

 Font:
Font:

Un espectacle aeri per inaugurar la Capitalitat de la Sardana d’Arenys de Munt

Resum: 

Arenys de Munt ja ha arrencat el seu extens programa d’activitats sardanístiques pel 2013 amb motiu de la seva capitalitat de la sardana. La primera edició d’aquest projecte, liderat per les tres entitats més importants del sector, ha vist la llum amb un espectacle inaugural digne de grans esdeveniments: una sardana aèria.

12 joves dansaires de la colla sardanista Xàldiga de Barcelona han ballat una sardana a 30 metres d’alçada. Malgrat que l’espectacle ja es va estrenar el passat mes d’agost a Budapest en el marc del 25è Aplec Internacional d’Adifolk, és el primer cop que es veu a Catalunya.

Durant el 2013, Arenys de Munt organitzarà més d’un centenar d’actes vinculats a la sardana i a la cultura popular que es desenvoluparan fins que la ciutat de Barcelona agafi el relleu l’any 2014. Entre d’altres, acollirà la presentació de la formació The New Catalan Ensemble al costat d’Andrea Motis i Joan Chamorro, el primer Aplectrònic pels joves, concerts de la Cobla Sant Jordi, efemèrides com el 125è aniversari de La Principal de la Bisbal i el 25à aniversari de La Principal d’Amsterdam, o els Premis Capital de la Sardana.

Tanmateix, no tot seran activitats sardanístiques. També se celebraran jornades poètiques, sessions sobre l'art de la cuina i Vinyacat, maridatge de vins i música tradicional, així com actes sobre patrocini i mecenatge adreçades a les entitats de cultura popular. L’artista santpolenc Perejaume i la cuinera Carme Ruscalleda són alguns noms més destacats que participaran en algunes de les activitats.

Pàgina de la Capital de la Sardana 2013

Afegeix un comentari nou