La Capital de la Sardana 2022 busca la seva pròpia composició

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Balaguer serà la Capital de la Sardana 2022. Font: Paeria de Balaguer
Balaguer serà la Capital de la Sardana 2022. Font: Paeria de Balaguer
La Capital de la Sardana 2022 tindrà una composició única i original. Font: Paeria de Balaguer
La Capital de la Sardana 2022 tindrà una composició única i original. Font: Paeria de Balaguer
'La Supersardana de l'Any' acollirà les millors obres dels últims setze anys. Font: Clara Feliu
La Sardana de l'Any 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

La Capital de la Sardana 2022 busca la seva pròpia composició

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Balaguer ha organitzat un certamen per triar la sardana oficial de la seva capitalitat amb l'objectiu de descobrir nous talents.

La ciutat de Balaguer ja s’està preparant per prendre el relleu a Sant Feliu de Guíxols i proclamar-se Capital de la Sardana l’any 2022. A banda de programar concerts de cobla i ballades per a aquesta celebració, la Paeria de Balaguer i l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 han convocat un certamen de composició de sardanes per trobar la música oficial de la seva capitalitat.

Fins al 29 d’octubre, a les 14 h, estarà obert el termini per presentar sardanes originals i inèdites que vulguin rebre el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022. Les composicions s’han d’enviar per correu certificat o entregar personalment a l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, al Casal Lapallavacara (Carrer Pintor Borràs, 19).

De totes les composicions presentades, un jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana, en triarà tres que seran les finalistes. Els noms se sabran abans del 31 de desembre de 2021. Per a l’elecció tindran en compte el compliment de les bases dels originals.

El 6 de gener de 2022, aprofitant el tradicional Concert de Reis que any rere any se celebra al Teatre Municipal de Balaguer, una cobla interpretarà les tres composicions finalistes en directe i, aleshores, el jurat donarà a conèixer l’obra guanyadora que, a banda de ser la sardana oficial de la Capital de la Sardana 2022, també rebrà un premi econòmic.

Per donar protagonisme al públic, el certamen inclourà un guardó per a la sardana elegida pels assistents, que també s’endurà un premi, igual que les dues finalistes. Més informació a les bases del concurs.

El concert d’aquesta celebració inclourà una mostra de sardanes d’autors balaguerins o autores balaguerines i de temes balaguerins, que servirà per anar fent boca per a la proclamació de la Capital de la Sardana al municipi, que es farà a la primavera.

Candidatures a la Sardana de l’Any

D’altra banda, la Confederació Sardanista de Catalunya ja ha obert el termini per presentar les candidatures a La Sardana de l’Any 2021. Després d’un any sense aquest certamen, a causa de la situació pandèmica, el concurs tornarà a celebrar-se incloent les estrenes produïdes l’any 2020.

Tothom qui hi vulgui participar pot presentar la seva composició fins al 14 de novembre i el 28 de maig de 2022, a la gala 32a edició de la Sardana de l’Any, al Teatre La Faràndula de Sabadell, s’anunciarà la guanyadora.

El concurs atorgarà tres premis: el Premi Popular, elegit pel col·lectiu sardanista; el Premi de la Crítica, que valorarà un jurat segons els mèrits musicals i el Premi Joventut, per autors i autores menors de trenta anys, que també concedirà el jurat.

Enguany, com a novetat, els i les oients de ràdio podran fer apostes sobre les possibles guanyadores i aquells que encertin entraran en un sorteig d’un premi especial.

Per participar-hi cal enviar la partitura, les particel·les i un arxiu sonor de l'obra per correu postal a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya (Carrer Pou de la Figuera, 15 de 08003 Barcelona) o bé per correu electrònic a info@confsardanista.cat. Cada compositor podrà presentar com a màxim dues sardanes.

Afegeix un comentari nou