Ampliació del termini per a la migració a la SEPA

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Ampliació del termini per a la migració a la SEPA

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

La Comissió Europea ha ampliat el període d’adaptació del termini obligatori d’implantació de transferències i domiciliacions SEPA.

La Comissió Espanyola de Migració a la SEPA destinada al seguiment de la transició a la SEPA a Espanya, òrgan format per associacions bancàries, infraestructures processadores de pagament i representants de la comunitat bancària espanyola, ha actualitzat les fites específiques per a la migració i ha fixat el següent calendari d’adaptació:

1 de febrer de 2014:

  • Data límit fixada en el Reglament 260/2012 a partir de la qual els tradicionals instruments de pagament nacionals ( excepte els productes nínxol ) han d'haver estat substituïts per instruments de pagament SEPA .
  • Data límit en què es deixaran d'acceptar en el Sistema Nacional de Compensació Electrònica ( SNCE ) les Ordres de Traspassos d'Efectiu ( OTEs ) .
  • Supressió definitiva en les comunicacions a clients del CCC , sent substituït per l'IBAN . No obstant això , al web www.sepaesp.es està a disposició de la clientela l'eina de verificació de IBAN / BIC .

18 març 2014:

  • Data límit a partir de la qual el SNCE deixarà de processar transferències amb els formats i regles nacionals tradicionals .

Maig 2014:

  • Entrada en vigor del fullet 72 .

10 juny 2014:

  • Excepte per a les operacions generades amb productes nínxol , a partir d'aquesta data el SNCE no processarà operacions de càrrecs domiciliats acord amb les regles i formats nacionals tradicionals .

1 febrer 2016:

  • Data límit de validesa de les exempcions autoritzades.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou