Augmenta la desgravació dels donatius a les ONG

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Augmenta la desgravació dels donatius a les ONG

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Les persones que durant el 2015 realitzin donatius es podran deduir fins al 50% de l'import.

Fins ara la desgravació de les persones físiques que efectuaven donatius a ONG es podien desgravar a la seva declaració de la renda un 25%. Amb la nova reforma fiscal, les persones que durant el 2015 realitzin donatius es podran deduir amb els primers 150 euros de donació un 50% i a partir dels primers 150 euros de donatius, es deduirà un 27,5%.

A partir de l’1 de gener de 2016, les persones físiques que realitzin donatius a les entitats acollides a la Llei 49/2002, es podran deduir a la seva declaració de la renda, pels primers 150 euros de donatius un 75% i si el donatiu supera els 150 euros, es podrà desgravar a partir d’aquest import un 30%.

David Camps, cofundador de l’Associació Espanyola de Fundraising i responsable de captació de fons de la Fundació Vicente Ferrer, ha declarat que “la desgravació no és el principal argument per als donatius però sí que és un incentiu afegit”.
Segons un estudi realitzat per l'Associació Espanyola de Fundraising, les donacions a les entitats s’han reduït notablement, ja que durant el 2006 es van realitzar aportacions per un import de 825 milions, mentre que el 2014 aquesta xifra es va reduir a 488 milions.

D’altra banda, una de les ajudes que s’han vist afectades durant els últims temps, és l'Ajuda Oficial al Desenvolupament. L’últim informe de La realitat de l’ajuda que ha elaborat Oxfam Intermón, manifesta que les ajudes al desenvolupament han retrocedit fins al nivell de 1989.

L’informe elaborat que ha presentat Oxfam Intermón, senyala que Espanya ha retallat des del 2009 fins al 2013 un 62% en ajuda oficial al desenvolupament. La comunitat que més fons destina per al desenvolupament és Andalusia amb 45,9 milions d’euros, Euskadi és la que fa un gran esforç, ja que destina el 0,30% del seu pressupost. Catalunya durant els últims anys ha reduït força les ajudes destinades a cooperació, destinant només 3,6 milions d’euros, el 0,05% del seu pressupost.

Afegeix un comentari nou