Es cancel•la el deute a Haití

Es cancel•la el deute a Haití

Resum: 

El FMI va anunciar que condonarà el deute per 268 milions de dolors que Haití té amb l’organisme, a més d’aprovar un nou programa de crèdit de 60 milions de dòlars.

Els països membres del Fondo Monetario Internacional van acordar el passat mes de juliol, condonar el deute de 268 milions de dòlars (210 milions d’euros) que Haití té amb aquest organisme, alhora que han aprovat també un nou préstec de 60 milions de dòlars (46,8 milions d’euros) per consolidar les reserves d’Haití.

El finançament del nou crèdit tindrà un interès del 0% fins a finals de 2011, passant després al 0,5% amb una maduresa de 10 anys i un període de gràcia de cinc anys i mig.La decisió del FMI d’atorgar un crèdit al país caribeny, és per donar un impuls per la reconstrucció, davant de la delicada situació que pateix Haití desprès del sisme.

A banda l’expresident nord-americà Bill Clinton, un dels co-directors de la comissió de reconstrucció, ha fet una crida per la tardança del finançament dels països donants. Els països donants el passat mes de març van prometre 9.900 milions de dòlars per reconstruir el país, dels quals han de ser desemborsats 5.300 euros en els propers 18 mesos.

A més el Banco Interamericano de Desarrollo va aprovar la concessió de 118 milions de dolars per millorar els serveis d’aigua, electricitat i carreteres a Puerto Principe

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou