I Fira Solidària de Nadal d’Economia Social

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

I Fira Solidària de Nadal d’Economia Social

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Als Jardinets de Gràcia s’instal·larà la I Fira Solidària de Nadal d’Economia Social organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, on es podran trobar productes elaborats per persones que treballen a entitats d’inserció sociolaboral.

L’Ajuntament de Barcelona organitza la I Fira Solidària de Nadal d’Economia Social, que s’ubicarà als Jardinets de Gràcia i on 23 entitats i empreses d’inserció sociolaboral vendran productes d’elaboració pròpia com ara roba, bijuteria, fusteria, agricultura ecològica, artesania i alimentació.

La fira estarà oberta entre els dies 15 i 23 de desembre, en horari d’11 a 21 hores.

La finalitat de la fira és sensibilitzar la ciutadania i fer difusió dels productes que es fabriquen a les empreses i entitats d’inserció social i laboral de la ciutat. Més enllà dels beneficis econòmics el que es vol aconseguir és un impacte social, ja que l’objectiu d’aquestes entitats és generar llocs de treball per a persones amb dificultats d’inserció.

Les entitats participants a la Fira Solidària de Nadal formen part de sis federacions de la Xarxa d’Economia Social. La Xarxa està constituïda per 60 entitats amb seu social a la ciutat de Barcelona, que es coordinen per establir programes, activitats i tallers, que ajuden a fer més prospera l’empresa social.

El més important és que la teràpia ocupacional amb persones que pateixen discapacitat psíquica no sigui una activitat estèril, sinó que els participants vegin que la seva feina interessa a la gent

A Catalunya actualment hi ha unes 500 empreses socials, i segons declaracions de Jordi Gusi, gerent d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), malgrat que són totalment viables, les administracions haurien de fer més difusió d’aquest tipus d’economia ja que avui en dia encara hi una gran desconeixement sobre el món empresarial social i els beneficis socials que aporten.

Per a més informació sobre l’esdeveniment, consulteu aquí

Afegeix un comentari nou