Il•localitzables 2.356 perceptors de la renda mínima d’inserció.

Autor/a: 
Suport associatiu
 Font:
Font:

Il•localitzables 2.356 perceptors de la renda mínima d’inserció.

Autor/a: 
Suport associatiu

Resum: 

El 10 de novembre passat, la Generalitat va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un edicte amb les 2.356 persones que cobren la renda mínima d’inserció (RMI) i que han estat il·localitzables des del mes d’agost.

El passat mes d’agost, el Departament d’Empresa i Ocupació, encapçalat pel Conseller Francesc Xavier Mena, va fer una revisió dels 32.000 expedients de la RMI per detectar així l’índex de frau i reduir el nombre de beneficiaris. Segons Mena, el 69% d’aturats deixaran de cobrar la prestació d’atur entre octubre i març i necessitaran cobrar la RMI.

Aquest estiu, es va decidir sense previ avís fer un canvi en la forma de pagament d’aquest ajut, que de sobte va passar de cobrar-se per transferència a fer-ho per xec bancari. Aquest canvi va provocar que més de 6.000 persones quedessin sense cobrar.

Als beneficiaris d’aquesta ajuda se’ls va enviar una carta on se’ls instava a demanar hora per fer-los una entrevista personal però, a dia d’avui, manquen encara 2.356 persones (prop del 7%) per localitzar.

L’anunci dóna un termini de 10 dies als beneficiaris per tal de respondre a la crida: en cas de no fer-ho, podrien perdre l’ajuda, que oscil·la entre els 423,70€ i els 641,40€.

Per llegir mes.

Afegeix un comentari nou