Elena Valle: “En aquest moment no hi ha cap llei que reconegui les famílies monoparentals”

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a: 
Carlos Faneca, Eva González i Paula Gil
Elena Valle Barragan, presidenta de l’Associació de Famílies Monoparentals. Font: Xarxanet
Elena Valle Barragan, presidenta de l’Associació de Famílies Monoparentals. Font: Xarxanet
Bárbara Moreno, tresorera de l’Associació de Famílies Monoparentals.  Font: Xarxanet
Bárbara Moreno, tresorera de l’Associació de Famílies Monoparentals. Font: Xarxanet

Elena Valle: “En aquest moment no hi ha cap llei que reconegui les famílies monoparentals”

Autor/a: 
Carlos Faneca, Eva González i Paula Gil
Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La presidenta i la tresorera de l’Associació de Famílies Monoparentals obren les portes de la seva entitat i reivindiquen la necessitat d’una llei unitària que reconegui aquestes famílies.

“Vam veure que hi havia una necessitat de fer tribu, de fer xarxa”. Així explica Elena Valle Barragan, presidenta de l’Associació de Famílies Monoparentals, el naixement, fa 21 anys, d’aquesta entitat. És una necessitat que, a hores d’ara, encara no ha estat coberta per la legislació.

L’Associació de Famílies Monoparentals és una organització que ofereix suport i acompanyament a aquests nuclis familiars, repartint elements, organitzant intercanvis i mercats de recursos de segona mà com joguines o cotxets, oferint serveis psicològics i jurídics mitjançant entitats col·laboradores, acompanyant a les usuàries amb la recerca de feina... Així i tot, dur a terme la seva tasca s’ha anat complicant amb el temps, a causa de les retallades en les subvencions.

Per davant de tot, Elena Valle denuncia que en aquest moment encara no hi ha cap llei que reconegui les famílies monoparentals, tot i ser un col·lectiu amb un nivell alt de vulnerabilitat: “Demanem un tracte equitatiu, que una persona que cobra un sou normal no hagi d’estar en risc d’exclusió (...). Fa dos anys que esperem una llei que ja es queda curta, perquè un cop aprovada només reconeixerà les famílies monoparentals amb dos fills”.

Comentaris

Hola soy Milena,soy Colombiana,llevo 1 año en España, actualmente estoy trabajando, aunque solo media jornada porque estudio,por medio del soc,tuve que salir de Colombia por causas de conflicto armado y amenazas del padre de mi hijo, tengo comprobante,solicite asilo y pues ya se me activo mi permiso de trabajo,pero está situación ha sido muy difícil para mí porque no tengo la colaboración de nadie,tengo la custodia total de mi hijo,me he acercado a la trabajadora social de donde vivo pero nunca hay recursos y cada día me siento más cansada,yo ya estoy cotizando tengo todo por empresa, agradezco si me pueden orientar si puedo pedir alguna ayuda de alimentos,pues solicite la tarjeta monedero pero más de 30 días y no hay respuesta. Agradezco su colaboración.

Bon dia Milena,

Xarxanet és una portal de la Generalitat que dóna veu i actualitat a les entitats de Catalunya, per aspectes més personals hauries de posar-te en contacte directament amb l'entitat Associació de Famílies Monoparentals.

Les vies per contactar són:

  • Formulari de contacte
  • Telefònicament al telèfon: 93.446.41.77
  • O enviant un correu electrònic a: info@familiesmonoparentals.cat

També et podria interessar contactar amb: Preinfant. Programa d'acompanyament a la maternitat

Preinfant és un programa de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) que acompanya dones en situació de vulnerabilitat des de l’embaràs fins als tres primers anys de vida de l’infant.

Esperem haver-te pogut ajudar,

Cordialment,

Coordinació de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou