Intermón Oxfam presentarà un ERO per rescindir el contracte a 90 treballadors

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

Intermón Oxfam presentarà un ERO per rescindir el contracte a 90 treballadors

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi, l’organització rescindirà el contracte a 90 treballadors i reduirà un 10% la jornada laboral de la resta d’empleats.

Tot i que Intermon Oxfam ja va començar a prendre mesures de reducció de la despesa des del començament de la crisi, l’any 2007, aquestes iniciatives no han estat suficients per contrarestar els seus efectes.

La propera setmana, Intermón Oxfam presentarà un expedient de regulació d’ocupació per rescindir el contracte a 90 treballadors i reduir la jornada laboral un 10 % a la resta d’assalariats, amb l’objectiu de reduir despeses i mantenir els programes i projectes d’acció humanitària.

Segons ha afirmat la directora general d’Intermón Oxfam, Ariane Arpa, “els treballadors afectats han rebut la notícia amb tristesa i preocupació, però amb el seu elevat grau de compromís, han comprès que és el nostre deure per tal de no reduir els programes i projectes d’actuació amb les persones més pobres”.

Malgrat la crisi, l’ONG compta amb 170.000 socis. No obstant això, els seus ingressos han disminuït un 3% i les vendes de comerç just un 30%. D’altra banda, les administracions públiques també han reduït les subvencions que rebien.

A més dels 500 treballadors que l’organització té en plantilla a Espanya, Intermón Oxfam compta amb 500 treballadors més als països en què es desenvolupen els projectes d’acció humanitària. Aquests treballadors no es veuran afectats per l’ERO.

Actualment Intermón Oxfam té un pressupost anual de 80 milions d’euros i desenvolupa més de 600 projectes a Àfrica, Amèrica i Àsia.

Afegeix un comentari nou