La campanya Seguirem Vivint ja ha recaptat 24.000 euros

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

La campanya Seguirem Vivint ja ha recaptat 24.000 euros

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El passat mes de gener es va posar en marxa la campanya Seguirem Vivint per captar fons per a la Unitat de Cures Pal·liatives pediàtriques de l’Hospital de Sant Joan de Deu.

L’Hospital de Sant Joan de Déu va posar en marxa el passat mes de gener la campanya Seguirem Vivint per recaptar fons per millorar la seva Unitat de Cures Pal·liatives. Fins ara la campanya ha recaptat a través del micromecenatge i la venda del llibre Seguirem Vivint 24.220 euros, però l’objectiu és aconseguir 30.000 euros abans de finals d’abril, data en què finalitza la campanya.

La campanya va estar creada per la periodista Elisabet Pedrosa, mare de la Gina una nena d’11 anys que va morir fa un any a causa de la Síndrome de Rett. Quan va morir la Gina, la seva mare Elisabet va començar a escriure un monòleg sobre com afrontar la mort de la seva filla i relata els últims anys al costat d’ella. Al llibre l’autora reflexiona sobre la importància, tant per als infants com per a les famílies, de tenir al costat l’equip de cures pal·liatives pediàtriques al domicili.

El meu nom és Gina i vaig morir amb 11 anys el 16 de gener del 2014, a les 15 h, en braços de la meva mare, en presència de la meva família, i a casa. Així és com tothom desitjaria morir

A Catalunya moren cada any entre 450 i 500 infants i a tot el territori català només hi ha un equip de cures pal·liatives pediàtriques, el de l’Hospital de Sant Joan de Déu. L’objectiu del projecte és crear un altre equip, formar professionals per donar atenció domiciliaria per tal d’evitar ingressos hospitalaris, oferir atenció als pacients al final de la seva vida i fer costat a als seus familiars.

Afegeix un comentari nou