Quin futur els espera a les ONG?

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Quin futur els espera a les ONG?

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

L’Institut d’Innovació Social d’Esade, la Fundació La Caixa i la Fundació PwC van presentar un informe el passat mes de desembre de 2012 que analitza les dificultats actuals que pateixen moltes ONG. Segons l’informe el finançament a les ONG es pot reduir fins al 15% en els propers 5 anys.

L’any 2013 serà un any crític per a moltes ONG, especialment per a les més petites, ja que cada vegada tenen més feina a causa de les necessitats de moltes famílies en situació de vulnerabilitat, i menys finançament a conseqüència de les retallades per part de les administracions.

Difícilment les administracions podrien arribar tan lluny sense les ONG

L'Institut d'Innovació Social d'ESADE, la Fundació La Caixa i la Fundació PricewaterhouseCooper (PwC) han realitzat un estudi sobre la situació actual a les ONG. Alhora, han posat en marxa un projecte de col·laboració per realitzar un estudi quantitatiu i qualitatiu del Tercer sector d'acció social a Espanya per garantir el futur i la sostenibilitat de les ONG.

Durant l’any 2011 les ONG van rebre més de 8.000 milions d’euros de finançament, el 70% dels quals provenien de fons públics i el 20% de l’obra social de les caixes d’estalvi. Actualment les ONG no estan preparades per sobreviure sense el finançament de les administracions i això provocarà que moltes desapareguin, ja que es preveu que durant els propers 5 anys el finançament es reduirà entre un 2 i un 15%.

L’estudi reconeix que només podran sobreviure aquelles entitats que busquin finançament a l’àmbit privat, es reinventin, siguin innovadores i guanyin en transparència.

En alguns casos, el punt feble de les ONG pot ser que hagin perdut l’ànima

Afegeix un comentari nou