El voluntariat a Catalunya. Qui, com i per què
Un estudi que analitza el panorama del voluntariat a Catalunya i demostra que sis de cada deu persones que exerceixen de voluntàries a Catalunya són dones.

Un estudi que analitza el panorama del voluntariat a Catalunya i demostra que sis de cada deu persones que exerceixen de voluntàries a Catalunya són dones.
Document de suport que ofereix pautes i recomanacions per acompanyar en el voluntariat.
La guia posa el focus en el pla de voluntariat i en el pla de formació del voluntariat, com a procés bàsic que les entitats haurien de tenir en consideració. Per garantir la idoneïtat del pla de voluntariat és necessari un pla de formació, document que recull totes les formacions pels voluntaris i voluntàries.
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), en col·laboració amb entitats socials, aprofundeix en aquesta guia sobre les mesures que han de prendre les entitats perquè els seus plans de voluntariat siguin accessibles a tothom. El document és un annex al document ‘Voluntariat Social. Manual de gestió’ publicat per la FCVS l’any 2016.
Estudi en profunditat de 225 programes de voluntariat corporatiu que s'estan desenvolupant en l'actualitat a 24 països: onze a Amèrica Llatina i tretze europeus, incloent a Espanya.
Setena monografia de la Llei del Voluntariat que aborda el paper de les persones destinatàries de l’acció voluntària i és un treball de l’equip tècnic de Càritas Diocesana de Barcelona i la DGACC.
Gràcies a la col·laboració de més de 50 entitats, la Federació Catalana de Voluntariat Social elabora aquest manual com a resposta concreta, pràctica i propera a la voluntat expressada per les entitats de treballar conjuntament el tema de la gestió del voluntariat. El seu objectiu és el 'esdeveni una eina de suport per al treball de coordinació diari de les persones voluntàries de les entitats, així com, una ajuda en l’elaboració del pla de voluntariat.
En aquesta guia es podrà trobar una definició de compromís voluntari, així com els seus principis i conceptes clau. Quines diferències hi ha entre gestió del voluntariat i cultura de Compromís Voluntari? Quins són els rols de les persones voluntàries i dels seus coordinadors? Quins són els beneficis del compromís voluntari i com saber quan es té cultura de compromís voluntari? Davant una nova cultura de compromís voluntari, com han d'actuar ara les persones voluntàries, els coordinadors i les pròpies organitzacions?
Quadern de recursos pràctics que acompanya el 'Manual para la persona responsable de voluntariado', editat per la Plataforma del Voluntariado de España.
Quadern teòrico-practic editat des de la Plataforma para la Promoción del Voluntariado en España (PPVE), adreçat a col·lectius i associacions amb la voluntat de servir com a suport en l'estimulació de la motivació de les persones voluntàries.