El voluntariat a Catalunya. Qui, com i per què
Un estudi que analitza el panorama del voluntariat a Catalunya i demostra que sis de cada deu persones que exerceixen de voluntàries a Catalunya són dones.

Un estudi que analitza el panorama del voluntariat a Catalunya i demostra que sis de cada deu persones que exerceixen de voluntàries a Catalunya són dones.
Quines conseqüències percep la població sobre la seva salut i les seves relacions? Quines necessitats són més peremptòries? Com s'estan afrontant? Fins a on ha augmentat la capacitat d'adaptació? Fins a quin punt la pobació està sent solidària? Què està disposada a fer i què demana a les ONG i al voluntariat? Aquests són els temes d'aquest informe, que dona continuitat a la sèrie que la Plataforma del Voluntariado de España (PVE) va iniciar el 2014. Les dades provenen de dues enquestes realitzades el 2020 (juny i octubre), el treball de camp de les quals va anar a càrrec d'IMOP insights.
Document de suport que ofereix pautes i recomanacions per acompanyar en el voluntariat.
Recerca exploratòria sobre la situació del voluntariat en els centres de salut de Catalunya. El document és un primer pas per a tenir dades quantitatives i qualitatives que permetin millorar la feina d’acompanyament de les entitats i dels centres de salut cap a l’excel·lència en la gestió del voluntariat.
Assaig amb voluntat reflexiva sobre la situació actual del voluntariat i sobre els nous reptes en un context de transformacions econòmiques, polítiques i socials profundes de la societat espanyola. Centrant-se en la realitat actual, s'orienta cap a les tendències de futur.
Aquesta guia vol posar en valor els processos d’acollida de les persones a les entitats, tant en l’inici de la seva vinculació com en la seva incorporació en els diferents espais/òrgans de l’associació. L’objectiu de fer bons processos d’acollida és millorar la implicació de la base social per, d’aquesta manera, enfortir una qüestió tan clau per a les associacions com és la participació.
Recull dels recursos, notícies i articles d'opinió més vistos durant l'any 2019 a Xarxanet.org.
Investigació basada en 3.714 entrevistes realitzades a la població en general, entitats de voluntariat i altres agents socials, així com la valoració de més de 339 iniciatives. Una de les principals conclusions que recull l'estudi és el creixement i la diversificació del fenòmen del voluntariat a Espanya, en gran mesura impulsat per la societat digital.
La Confederación Estatal de Mayores Activo, amb la col·laboració de la Cátedra Macrosad de Estudios Intergeneracionales de la Universidad de Granada, escriu aquest decàleg amb orientacions metodològiques per a engegar projectes intergeneracionals.
Recull dels recursos, notícies i articles d'opinió més vistos durant l'any 2018 a Xarxanet.org.