Tot a punt per a preparar els futurs entrenadors per a la pau amb el màster de la Càtedra UNESCO-FFCB-UOC

Autor/a: 
Campus per la Pau

Tot a punt per a preparar els futurs entrenadors per a la pau amb el màster de la Càtedra UNESCO-FFCB-UOC

Autor/a: 
Campus per la Pau

Resum: 

La UNESCO, la Fundació FC Barcelona (FFCB) i la UOC han ajuntat les seves forces per a preparar els futurs entrenadors per a la pau. El màster Esport com a eina per a la coexistència social i la resolució de conflictes engegarà el proper 6 de novembre de 2012 amb l’objectiu d’ensenyar a utilitzar la pràctica esportiva com a instrument socialitzador.

Aquest màster prepararà els professionals perquè puguin treure el màxim profit de l’esport a l’hora d’educar i d’intervenir en contextos de baixa cohesió social i d’alta conflictivitat sociopolítica.

Als alumnes, provinents de disciplines com l’educació, la psicologia, l’activitat física o l’atenció primària, se’ls proporcionaran les estratègies per a resoldre els conflictes sorgits per qüestions socials, culturals, racials o religioses.

Aquesta formació és teòrica però també pràctica, «ja que els coneixements adquirits són aplicables a les realitats actuals i als diferents col·lectius», ha assegurat la coordinadora de l’Escola de Cooperació, Carme Anguera, que veu en l’esport una eina «molt eficaç» per a treballar amb grups de joves i dones immigrants, infants amb vulnerabilitat social, exclosos socials o gent amb necessitats especials.

En la mateixa línia s’ha manifestat Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau: «L’esport és un llenguatge universal que augmenta la tolerància i afavoreix la pau».

El màster tindrà una versió en anglès i una altra en castellà, i consta d’un primer postgrau de 30 crèdits, Esport i coexistència social, que començarà el 6 de novembre del 2012, i del segon, també de 30 crèdits, Esport i resolució de conflictes, que és previst per al novembre del 2013.

Enllaços relacionats:

Afegeix un comentari nou