7 eines per treballar la motivació de les persones voluntàries

Autor/a: 
Marta Requeno i García
 Font:
Motiva el voluntariat és clau per poder dur a terme activitats de transformació social. Foto: Arxiu
 Font:
Són diversos els documents que aporten eines per augmentar la motivació de les persones voluntàries. Font: Arxiu

7 eines per treballar la motivació de les persones voluntàries

Resum: 

En aquest recurs es presenten diverses guies i materials que aborden la motivació de les persones voluntàries i que poden resultar útils per a les entitats.

Com fer accessible el teu pla de voluntariat

Publicada per la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), juntament amb la col·laboració de diverses entitats socials, aquesta guia aprofundeix sobre les mesures que han de prendre les entitats perquè els seus plans de voluntariat siguin accessibles a tothom.

Bones pràctiques en la gestió del voluntariat

Dins d’aquest manual de l’Obra Social Fundació la Caixa es poden trobar algunes idees i bones pràctiques d’altres entitats sobre com gestionar el voluntariat, acció fortament vinculada amb la motivació.

Claves para la gestión del voluntariado en entidades no lucratives

En aquest manual sobre gestió de voluntariat, elaborat per la Fundació Luis Vives, es posa de relleu com la motivació i el compromís esdevenen la base per garantir la continuïtat d’aquestes persones en el si de l’entitat.

Motivación del voluntariado en 30 Claves

César García Rincón de Castro analitza en aquesta publicació el concepte “motivació social” i els diferents tipus. A més a més, presenta trenta punts clau per treballar amb les persones voluntàries.

Motivaciones de la persona voluntaria: el compromiso inicial

Aquest material de Miguel Ángel Díaz Hernández pot ser útil per entendre millor allò que mou inicialment al voluntariat.

Volunteer Now

En aquesta web d’Irlanda del Nord podeu trobar un gran nombre de recursos, exercicis i activitats per millorar gestió de les voluntàries. Com a exemple, us podeu descarregar aquest dossier sobre motivació.

Volunteer power

En aquesta web americana podeu consultar diferents materials sobre motivació elaborats per Tom McKee, un referent en la gestió del voluntariat en el món anglosaxó.