10 plans per a una Setmana Santa social i cultural

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 plans per a una Setmana Santa social i cultural

Resum: 

Des de plans per fer a casa o molt a prop fins a viatges solidaris, et proposem activitats socials, solidàries i culturals per poder gaudir de les vacances de Setmana Santa.

Les vacances de Setmana Santa poden ser un bon moment per fer un petit voluntariat, participar en un viatge solidari o realitzar alguna activitat cultural. Diferents entitats i organitzacions ja han donat a conèixer les seves propostes. Te n'expliquem algunes! Et proposem activitats per a tu, per fer en família i altres adreçades a nens i nenes.

Viatja a l'Índia i coneix els projectes de la Fundació Vicente Ferrer

Diverses ONG t'ofereixen la possibilitat de conèixer altres realitats en un viatge curt, però inoblidable. La Fundació Vicente Ferrer n'és un exemple. Amb el seu viatge solidari a Anantapur, durant quatre dies podràs conèixer els projectes que desenvolupa a Andhra Pradesh.

Pots trobar altres propostes de viatges solidaris en aquesta altra notícia de xarxanet.org.

Participa a un intercanvi juvenil sobre voluntariat esportiu

La Fundació Catalunya Voluntària anima joves entre 18 i 25 anys a participar a l'intercanvi juvenil Euroyouth in Sports, que es realitzarà a Sèrbia del 7 al 14 d'abril. L'objectiu és ampliar els coneixements sobre el voluntariat en temàtica d'esports i adquirir les eines necessàries per participar com a voluntari en associacions esportives.

Podràs trobar més oportunitats de voluntariat per a Setmana Santa al mapa del voluntariat que han creat a Canalsolidario.org.


Ver Voluntariado en Semana Santa en un mapa más grande

Forma't en justícia climàtica a Itàlia

Servei Civil Internacional ofereix a 20 joves l'oportunitat de participar a una formació sobre el canvi climàtic, la sostenibilitat, la participació, la justícia climàtica i la inclusió. L'objectiu és que aquest joves després puguin dur a terme activitats relacionades amb la campanya Create a Climate for Peace durant l'estiu de 2014. Es realitzarà a La Città dell'utopia (Roma) del 22 al 29 d'abril de 2014.

Rutes culturals alternatives a Barcelona

ANDRONAcultura ofereix durant tot l'any rutes culturals alternatives per Barcelona, com ara, les rutes "Dona i revolució", "En guerra, front i reraguarda" o "Dones d'avantguarda". Coincidint amb els dies de Setmana Santa, el 20 d'abril es podrà fer la ruta Bruixes i heretges. Barcelona sota el martell de la Inquisició.

Última oportunitat per visitar "Aigua, el dret a una vida digna"

Aquesta exposició, organitzada per la Fundació We Are Water, pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la falta d'aigua al món i mostrar que és un recurs i un dret al qual encara molt pocs tenen accés. Es podrà visitar a La Roca Gallery fins al 19 d'abril.

Colònies de la XANASCAT

La Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT) organitza estades d'anglès o mutiesportives per les vacances escolars del 13 al 17 d’abril de 2014. S'adrecen a infants i joves de 8 a 16 anys.

Casal de Teatre per a nens i nenes

L'aula d'expressió dramàtica La Caputxeta organitza un Casal de Setmana Santa per a infants de 4 a 12 anys. A més d'interpretar, a través de la lectura d'obres, pel·lícules, jocs i cançons els nens i nenes podran conèixer en profunditat diferents autors i els seus universos.

Una petita mirada a Amèrica Llatina

CaixaForum Barcelona organitza activitats sobre Amèrica Llatina adreçades a infants. El
12, 13 i 17 d'abril a les 12.00 hores, Nelson Calderón (narració) i Virginia Rodrigo (percussió) oferiran "La dansa del colibrí", contes, llegendes i ritmes de l'Amèrica Llatina. I del 12 al 20 d'abril, d11.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores es podran provar jocs i joguines de l'Amèrica Llatina.

Des del teu sofà

Si prefereixes quedar-te a casa, una bona opció són els documentals i pel·lícules sobre diferents temes socials. Homenatge a Catalunya II, per exemple, és un documental sobre la construcció d'una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Es pot descarregar des de la seva plana web.

Lectures amb consciència

Si vols aprofitar els dies lliures per dedicar-te a la lectura, per què no triar un llibre sobre la crisi econòmica i les alternatives davant aquesta? Una opció és "Hay alternativas. Propuestas para crear empleo i bienestar social en España" de Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa, que es pot descarregar en format pdf al lloc web de Vicenç Navarro.

Pots trobar altres 10 propostes en aquest article de Canalsolidario.org.

Afegeix un comentari nou